Wat een genot is het toch ieder jaar weer als er verse kersen zijn. Dit fantastische zoete zomerfruit is heerlijk om zo te eten, maar leent zich ook uitstekend om mee te bakken. Deze kersenkruimeltaart maakt van ieder moment een feestje. De dikke, stroperige kersenvulling smaakt lekker zoet en de crumble bovenop is door de basterdsuiker extra smakelijk.
Nou zijn verse kersen echt seizoensgebonden, maar tegenwoordig kun je ze ook diepgevroren kopen. Daardoor kun je het hele jaar door van deze kersenkruimeltaart genieten en het grote voordeel is ook nog eens dat je geen kilo kersen hoeft te ontpitten. Maar ja, als ze er dan zijn… dan wil ik deze taart toch wel met verse kersen.
Fijne tip: Bij de online verssupermarkt Crisp kun je de Hollandse kersen van Landwinkel De Verse Kers bestellen, deze komen uit de kersenboomgaard van Annemiek en Nico. Ik heb ze al een paar keer besteld en ze zijn echt waanzinnig lekker. Naast kersen kun je nog veel meer prachtige versproducten bestellen, ik ben echt fan geworden van hun assortiment. Maar goed, we waren een taart aan het bakken… aan de slag!
