Francesca’s Weekmenu #260 – Lekkers uit het seizoen

Sinds kort heb ik een abonnement op de Bio aan Huis box voor zowel groenten als fruit. Ik heb dat heel bewust gedaan, omdat ik merkte dat ik steeds vaker alleen nog in recepten dacht. Terwijl ik juist het beste presteer in de keuken als mijn creativiteit wordt uitgedaagd. Dus …

Sinds kort heb ik een abonnement op de Bio aan Huis box voor zowel groenten als fruit. Ik heb dat heel bewust gedaan, omdat ik merkte dat ik steeds vaker alleen nog in recepten dacht. Terwijl ik juist het beste presteer in de keuken als mijn creativiteit wordt uitgedaagd. Dus nu komt er iedere woensdag een doos met groenten en vooraf heb ik nog geen idee. Natuurlijk kun je de inhoud vooraf wel bekijken op hun site, maar dat doe ik bewust niet zodat ik lekker vrij aan de slag kan met alle seizoensgroenten die van dichtbij komen. En dat werkt nu al super goed, ik heb hele lekkere recepten ermee bedacht. Al zeg ik het zelf ;-). En die komen snel online!

Het inspireerde me ook om voor jullie een weekmenu te maken met lekkers uit het seizoen. Zoals een traybake met pompoen en boerenkool, wokgroenten die je zelf maakt van paksoi, een preischotel met gehakt en spitskool, rode kool stamppot mét hachee en mijn appelkruimeltaart. Geniet van al het lekkers uit het weekmenu!

Maandag

Ontzettend simpel om te maken, voedzaam en heel lekker. Een mooi begin van de week leek me zo. En deze traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing zit bomvol seizoensgroenten.

Dinsdag

Wokgroenten kun je heel makkelijk zelf even snijden. Deze maakte ik met paksoi, Chinese kool en paprika en daar serveerde ik een stukje gebakken kabeljauw bij. In dit seizoen zijn heek en leng ook goed verkrijgbaar en die zijn qua smaak enigszins vergelijkbaar met kabeljauw. Vraag het eens aan je visboer.

Woensdag

Spitskool en prei, ook zo lekker in het seizoen nu! Daar maak je bijvoorbeeld deze preischotel met gehakt en spitskool mee.

Donderdag

Lekker makkelijk vandaag met deze gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. Kan natuurlijk ook met ‘gewone’ vastkokende aardappels die je kookt, bakt of roostert.

Vrijdag

Vandaag staat een van mijn favorieten op het menu, namelijk rode kool stamppot met hachee! Een vegetarische variant van de rode kool stamppot heb ik ook voor je, kijk daarvoor hier.

Zaterdag

Dol zijn we op een salade caprese in de lente en zomer. Maar wat nou als het herfst en winter is? Nou, dan maak je deze caprese met gemarineerde rode biet, balsamicoazijn en oregano. Zalig!

Zondag

Ik eindig de week met een van mijn lekkerste recepten van de afgelopen tijd: een appelkruimeltaart met pumpkin spice en mascarponeroom. En die maakte ik met Maribelle appels uit de Betuwe.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)