Samenwerking – De aanloop naar de kerstdagen heeft altijd iets magisch. Donkere dagen die vragen om kaarslicht en een versierd huis met lampjes en leuke kerstaccessoires, ik hou er enorm van! Vooral ook omdat ik dan in die gezelligheid lekker kan gaan bakken.
Deze winter wonderland cake doet me denken aan besneeuwde bergtoppen, warme chocomel en lekker bij een knapperend haardvuur opwarmen. Door alle kerstdecoraties in de kleuren groen, wit en rood krijg je een instant kerstgevoel en het kost amper moeite! De basis is een lekkere vanillecake die in een ronde vorm is gebakken. Zo krijg je gelijk een taartidee en met het glazuur maak je je eigen sneeuwlandschap.
Maak zelf je kerstdecoraties
Ik heb de winter wonderland cake onder andere andere versierd met leuke figuurtjes die je op bakken.nl kunt vinden. Je knipt ze uit en plakt 2 zijdes op elkaar zodat je een heel winters tafereeltje kunt creëren met sneeuwpoppen, sleeënde kinderen en natuurlijk de kerstman! Maak je winter wonderlandschap zo uitbundig als jij wilt! Of laat het je kinderen thuis doen, dat vinden ze vaak geweldig leuk om te doen. T/m aanstaande zondag kun je trouwens ook nog een figurensetje winnen. Hoe je daarop kans maakt, lees je hier.

Voor de ‘sneeuw’ op deze winterse cake maakte ik handig gebruik van de kant-en-klare glazuur van Dr. Oetker. Je legt de verpakking 5 minuten in heet water en vervolgens is het glazuur klaar voor gebruik! Geen gedoe met water en poedersuiker, dit is altijd goed. Daarnaast staan er glinsterende kerstbomen op de cake die ik bij Xenos vond en de zuurstokjes geven een gezellig noordpool accent aan de cake. Die koop je trouwens bij HEMA net als de hulstblaadjes. Je kunt dus ook best een keer niet-eetbare decoratie voor je taart gebruiken als dat een mooi effect geeft. Pas wel op met het type materiaal zodat het voedselveilig blijft.
Genoeg gekletst, ik vind het tijd om te gaan bakken! Ik ben nu al razend benieuwd naar jullie winter wonderland cakes!