Kerstborrelboom

Vorig jaar maakte ik voor een kerstborrel de kerstborrelboom en dat was een instant hit! Het is ontzettend makkelijk om te maken ziet er heerlijk kerstig uit. Zet er een paar schaaltjes met goede mosterd en chutney bij en je bent de held van de borrel. Wat je nodig hebt …

Vorig jaar maakte ik voor een kerstborrel de kerstborrelboom en dat was een instant hit! Het is ontzettend makkelijk om te maken ziet er heerlijk kerstig uit. Zet er een paar schaaltjes met goede mosterd en chutney bij en je bent de held van de borrel.

Wat je nodig hebt voor 1 kerstborrelboom

– 3 of 4 verschillende soorten kazen. Denk aan een belegen boeren kaas, oude kaas, komijne of fenegriek. Ga ervoor naar je kaasboer of kijk eens in de webwinkel van De Lekkerste Kaas. Zo’n 250-300 gram per kaassoort is voldoende voor een flinke boom.
– 500gr mini roma tomaten
– Bosje verse tijm
– Om erbij te serveren: bakjes mosterd en chutney. De mosterdsoorten van Mustard Company zijn bij ons favoriet. De chutney kun je zelf maken of probeer eens een van de varianten van Heerlijkheid Marienwaerdt.

Wat je gaat doen

Zoek een plank of platte schaal uit waar je straks je kerstboom op gaat maken. Snijd je kazen in hapklare blokjes. De echte oude kaas kun je ook brokkelen. Maak een ‘stam’ van een van de kaassoorten en snijd een ster uit die je als ‘piek’ gebruikt.

Begin aan de onderkant om je boom op te bouwen. Leg eerst de stam neer en daarna de onderste, meest brede rij. Boven de tomaten leg je een rij kaasblokjes die iets minder breed is. Herhaal de lagen kaas (wissel deze af) en tomaatjes totdat je bovenin bent en nog 2 tomaatjes overhoudt. Hier leg je de piek boven. Versier de boom met de takjes tijm.

Kerstborrelboom_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)