Klaar voor Kids Culinair Zoetermeer 2016!

Ook dit jaar organiseren wij het Kids Culinair gedeelte op Culinair Zoetermeer. Voor mij wordt dit de eerste keer en voor Francesca wordt het alweer de vierde editie. Voor degene die net als ik niet goed weten wat het precies inhoudt: Op de Markt in Zoetermeer vindt dit jaar van …

Ook dit jaar organiseren wij het Kids Culinair gedeelte op Culinair Zoetermeer. Voor mij wordt dit de eerste keer en voor Francesca wordt het alweer de vierde editie.

Voor degene die net als ik niet goed weten wat het precies inhoudt: Op de Markt in Zoetermeer vindt dit jaar van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli Culinair Zoetermeer plaats. Met verschillende tenten van restaurants waar je hapjes kunt proeven met bijpassende drankjes en heel veel live muziek. Op zaterdag en zondag is er ook een plek op terrein waar kinderen zich culinair kunnen vermaken, ons gedeelte dus!

Fruit, groenten en kruiden workshops

Kids_Culinair_1

En wat houdt dat culinair vermaken dan allemaal precies in? Er zijn verschillende workshops waar de kinderen aan mee kunnen doen. Drie keer per dag geeft Francesca of ik een workshop spiesjes maken of fruithapjes maken. Daarnaast is er nog een hele leuke workshop genaamd de Grote Kruidenquiz, georganiseerd door Wijktuin Broekweg uit Zoetermeer. Buiten de workshops zijn er ook nog allemaal andere culinaire activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld zelf je smoothie samenstellen bij de KitchenAid smoothiebar en er is nog veel meer …

Wedstrijd: Bedenk jouw favoriete recept

Kids_Culinair_2

Er is ook een tafel waar de heuse ‘Bedenk jouw favoriete recept’ wedstrijd wordt gehouden. Hier mogen de kids hun eigen favoriete recept vormgeven, waarbij zij al hun fantasie mogen gebruiken. Ze mogen deze tekenen, schrijven of zelfs laten zien met afbeeldingen vanuit magazines. De week na het evenement worden de dagwinnaars bekend gemaakt. Zij winnen een kokschort met koksmuts van Kleine Chef (waar je overigens een heleboel leuke producten hebt voor kleine kokkies) én het boek Mag ik nog een hapje? van Francesca. Wat natuurlijk ook in hun eigen voordeel is 😉

Culinair knutselen

Kids_Culinair_4

Er is ook een tafel waar je culinair kunt knutselen. Van pasta kettingen tot aan koksmutsen. Ieder jaar weer een succes!

Blind proeven

Kids_Culinair_3

Wij vinden het leuk om kinderen te verrassen met nieuwe smaken en daarom is het blind proeven dit jaar ook weer van de partij. Natuurlijk gaan we nog niet verklappen welke ingrediënten er dit jaar op tafel zullen staan… Francesca en ik zullen ook rondlopen om kinderen een hapje op hun hand te laten proeven. Zoals je ook zomaar zou kunnen overkomen in een chique restaurant, daar kan de kleuter van Francesca over meepraten!

Hopelijk wordt het lekker zonnig dit weekend, in ieder geval is er genoeg dorstlessing bij de Kids Culinair tent. Er zullen namelijk meerdere fruitwater taps zijn. Die vinden we zelf stiekem ook heel erg lekker.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)