Nog geen beoordelingen

Koekhart voor Moederdag met frambozencrème

1 uur 27 minuten
Gebak
Zoet

Sinds ik zelf moeder ben, weet ik hoe groot de liefde is van moeders voor hun kinderen en dat eigenlijk niks te gek is als het om je kinderen gaat. Prachtig natuurlijk, zo’n onvoorwaardelijke liefde en des te meer reden om op Moederdag je eigen moeder eens goed te verwennen. …

Sinds ik zelf moeder ben, weet ik hoe groot de liefde is van moeders voor hun kinderen en dat eigenlijk niks te gek is als het om je kinderen gaat. Prachtig natuurlijk, zo’n onvoorwaardelijke liefde en des te meer reden om op Moederdag je eigen moeder eens goed te verwennen. Dit koekhart voor Moederdag met frambozencrème gaat zeker in de smaak vallen! Het is niet alleen heel erg lekker, maar ziet er ook fantastisch uit! Je kunt het koekhart rijkelijk versieren met allerlei heerlijke toppings of zelfs eetbare bloemen gebruiken. Het koekhart zelf kun je prima 1 of 2 dagen van tevoren maken en op de dag zelf pas de vulling erop spuiten, zo kun je het ook goed voorbereiden.

Ingrediënten

Voor het koekdeeg:

  • 400 gr bloem, plus extra voor uitrollen
  • 200 gr koude boter, in blokjes
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei

Voor de frambozencrème:

  • 5 eiwitten, flesje Two Chicks uit de koeling
  • 250 gr basterdsuiker
  • 35 gr gevriesdroogde frambozen, koop je o.a. bij Albert Heijn, verpulverd met de vijzel of een hakmolentje
  • 1 tl vanille extract
  • 360 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • ook nodig:

Voor de decoratie:

  • Denk aan macarons, snoepjes, chocoladebloemen, eetbare bloemen of iets anders aan eetbare decoratie wat je zelf mooi en lekker vindt.

Ook nodig

  • deegroller
  • hartvormig sjabloon, dit kun je uitknippen uit een stuk karton of gebruik een hartvormige bakvorm
  • spuitzak met spuitmondje

Aan de slag!

  • Meng alle ingrediënten voor het koekdeeg tot een samenhangend deeg. Dit kan met de hand of met de keukenmachine.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Verdeel het deeg in twee stukken en rol ieder stuk op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 4 à 5 mm. Dit kun je het beste op een vel bakpapier doen zodat je het hart makkelijk op de bakplaat kunt leggen zonder dat het kapot gaat.
  • Leg dan voorzichtig een hartsjabloon erop en snijd met een scherp mesje de vorm uit. Snijd nog een kleiner hart uit de binnenkant zodat je een rand overhoudt. Herhaal dit nog een keer zodat je 2 harten hebt. Let erop dat ze even groot zijn.
  • Bak de koekharten op een met bakpapier beklede bakplaat in ongeveer 10 - 12 minuten goudbruin en laat ze volledig afkoelen.
  • Doe de eiwitten met de basterdsuiker en de verpulverde gevriesdroogde frambozen in de kom van de standmixer en klop dit met een garde tot stijve pieken. Voeg daarna het vanille extract toe en klop even mee.
  • Vervang de garde voor de bisschopshaak (platte menghaak) en zet de mixer op de laagste stand.
  • Voeg dan nu klontje voor klontje de boter toe en wacht met toevoegen van boter tot het helemaal is opgenomen. Let op: de crème gaat misschien schiften. Geen paniek, dit gaat vanzelf weg door langer te mixen.
  • Als alle boter in de crème zit, zet je de mixer op de hoogste stand en klop je botercrème nog 8 minuten door tot een heerlijk luchtige massa.
  • Doe de botercrème in een spuitzak en spuit op de onderste koek een rand van crème. Leg voorzichtig de andere koek erbovenop en spuit weer botercrème erop.
  • Nu begint het leukste gedeelte: de decoratie! Leef je uit met allerlei snoepjes, macarons en zelfs bloemen voor het allermooiste koekhart voor je moeder!

Notities

  • Deze taart is genoeg voor 10 personen.
  • Bereiding: 1 uur en 15 minuten, inclusief rusten + Oven: 12 minuten.

Recept: Debbie Bodewes, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer