Vinden jullie ook niet dat een van de fijnste dingen van de zomer ijs eten is? Zeker als het goed warm is gaan er bij mij in ieder geval met gemak een paar van die verkoelende, smaakvolle bollen in. En ik ben dol op een heleboel smaken, maar ik vind het vooral erg leuk om telkens weer nieuwe smaken te ontdekken. Gelukkig hebben ze bij mijn favoriete Italiaanse ijssalon in Haarlem (Garonne) ook heel veel verschillende smaken waar vaak nieuwe bij komen. Zo at ik er laatst limoen basilicum ijs en dat was zo lekker dat ik besloot deze thuis na te maken.
Roomijs kun je namelijk vrij gemakkelijk zelf met óf zonder ijsmachine maken. Zoals ik al eerder vertelde in dit artikel over de basis van zelf ijsmaken. Dit limoen basilicum ijs hebben we gemaakt met de ijsmachine en het resultaat was zeer geslaagd. Een heerlijk romig maar toch luchtig ijs met de subtiele en frisse smaken van de limoen en basilicum. Om het af te maken hebben we het ijs geserveerd in de nieuwe ijskommetjes van Le Creuset, die vinden we zelf namelijk helemaal leuk.
Dit ziet er echt heerlijk uit. Vind de combinatie van limoen en basilicum altijd erg lekker.
Bij de printvriendelijke versie ontbreekt de bereidingswijze…
Bedankt voor je bericht Lieve. We zijn op de hoogte van het probleem. Het is helaas een technisch probleem wat bij elke update steeds terugkomt. We werken er hard aan om het dit keer zo op te lossen dat het probleem niet meer terugkomt.
Het is niet ideaal, maar voor nu zou je ctrl + p kunnen proberen. Dan kun je het ook uitprinten. Excuses voor het ongemak!
Kan dit recept ook zonder ei?
Dat durf ik je niet te zeggen, we hebben dat zelf nog niet uitgetest.