Mango sorbetijs met munt en limoen

Mango en munt zijn een ongeëvenaarde match in de zomer. Ik besloot ze daarom samen te voegen in dit mango sorbetijs met munt en voegde daar ook nog wat limoen aan toe. En dat was me toch lekker! Zoete mango met friskruidige tonen van de munt en nog een licht zuurtje van de limoen. Zo wil ik iedere dag wel ijs eten.

Voordat we het mango sorbetijs gaan maken heb ik nog twee tips. De eerste gaat over de mango, want uiteraard kun je verse mango gebruiken, maar ik prefereer hiervoor toch mangoblokjes uit de diepvries. Het werkt makkelijker en doordat ze reeds bevroren zijn, hoef je je ijsmengsel niet eerst nog een paar uur te koelen in de koelkast voordat dit in de ijsmachine gaat.

De tweede tip gaat over de ijsmachine, die niet iedereen heeft. Maar ik kan me voorstellen dat je dan nog steeds sorbetijs wilt kunnen maken. En dat kan ook gewoon. In dit artikel lees je alle tips over het zelf ijs maken met en zonder een ijsmachine.

Wat je nodig hebt voor circa 1,2 liter ijs

  • 300 ml water
  • 100 gr kristalsuiker
  • 15 blaadjes verse munt (circa 2 takjes)
  • 500 gr mangoblokjes uit de diepvries
  • sap van 1/2 limoen
  • ook nodig: blender en ijsmachine (zie recept voor tips als je die niet hebt)

Wat je gaat doen voor het mango sorbetijs met munt en limoen

Voorbereiding: 30 minuten (inclusief afkoelen) + Bereiding: 35 minuten (gebaseerd op bevroren mango + een ijsmachine)

  1. Meng het water, de kristalsuiker en 10 blaadjes munt in een steelpan. Breng aan de kook, roer om de suiker te laten smelten en laat 1 minuut pruttelen. Giet de suikersiroop daarna door een zeef in een hittebestendige kom en laat volledig afkoelen.
  2. Meng de bevroren mangoblokjes met de afgekoelde suikersiroop, limoensap en 5 blaadjes verse munt in de blender en maal helemaal fijn.

Tip 1: Heb je geen blender? Laat dan de mangoblokjes eerst ontdooien en maal alles fijn met een staafmixer of keukenmachine.

Tip 2: Gebruik je ontdooide of verse mangoblokjes? Zet je ijsmengsel dan eerst nog 2 – 3 uur in de koelkast om te koelen.

  1. Schenk of schep het ijsmengsel in de ijsmachine en laat 20 – 30 minuten draaien tot het sorbetijs is geworden. Schep het mango sorbetijs daarna over in een diepvriesbak en plaats in de vriezer.

Tip 3: Het sorbetijs kun je ook zonder ijsmachine maken. Zie de inleiding voor meer informatie.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept bewaren zodat je het later makkelijk weer kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: Deedylicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca