Limoenmayonaise

Een heerlijke frisse limoenmayonaise voor bij visgerechten.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
– 2 eidooiers
– 1 eetlepel dijon mosterd
– 1 theelepel limoensap
– 200ml zonnebloemolie
– geraspte limoenschil
– peper
– zeezout

Wat je gaat doen:
Meng de eidooiers met de mosterd en de limoensap. Meng al kloppend met een garde in een dun straaltje de olie erdoor. Blijf kloppen totdat het een dikke mayonaise structuur krijgt. Je kunt hier ook de staafmixer voor gebruiken die je steeds omhoog ‘trekt’ in een maatbeker. Voeg nog wat geraspte limoenschil erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Limoen mayonaise_2

Bron foto: Shutterstock

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Limoenmayonaise”