Maak kennis met Markthal Rotterdam

Met een lichte kriebel in mijn buik stap ik uit de auto. De roltrappen leiden me naar boven en ik kijk instinctief omhoog. De boog van het gebouw begroet me met kleurrijke schilderingen, ik hoor het geroezemoes en ruik de geuren. “Eindelijk, ik ben er.”, hoor ik mezelf denken. Eindelijk …

Met een lichte kriebel in mijn buik stap ik uit de auto. De roltrappen leiden me naar boven en ik kijk instinctief omhoog. De boog van het gebouw begroet me met kleurrijke schilderingen, ik hoor het geroezemoes en ruik de geuren. “Eindelijk, ik ben er.”, hoor ik mezelf denken. Eindelijk in de Markthal Rotterdam. Al maanden keek ik er naar uit, hou zou het zijn in de eerste overdekte markthal op Nederlandse bodem. Geïnspireerd op de talloze versmarkten die er in de wereld te vinden zijn. In landen waar ze al zoveel verder zijn dan wij in Nederland. Want laten we eerlijk wezen, we kopen het liefst nog massaal al onze producten netjes verpakt in de supermarkt. Natuurlijk hebben we tal van markten in Nederland, daar zitten zelfs hele goede bij. Dat aantal groeit met de maand. Maar dit is toch wel heel bijzonder, bijna een attractie als je zo buiten voor het pand gaat staan. Een bakbeest is het, zo groot. De vorm, de kleuren en de doorkijk. Alles nodigt je uit om binnen kennis te komen maken met al het goede eten.

Markthal Rotterdam_1a

Afgelopen woensdag was de officiële opening van Markthal Rotterdam door Koningin Maxima. Gisteren was de pers aan de beurt waarbij we een uniek kijkje in de Markthal kregen. Vanuit de Wereld van Smaak, waarbij we al snel de marktvloer opgingen om het zelf te ervaren. Markthal is de eerste overdekte versmarkt van Nederland met 2.000m2 verkoopruimte op de marktvloer zelf. Ruim 100 ondernemers kunnen hier dagelijks hun verswaren aanbieden. Markthal is namelijk 7 dagen per week open. Maandag t/m zaterdag van 10.00 – 20.00 uur en op zondag van 12.00 – 18.00 uur. Naast de versmarkt vind je er ook een Aziatische supermarkt, wijnhandel, supermarkt en drogisterij. Dat maakt het wel zo praktisch, want dan kun je echt al je boodschappen tegelijk halen. Naast een mooi stuk vlees, verse groente en brood hebben we nou eenmaal ook toiletpapier en schoonmaakmiddel nodig, niet waar? Ook vind je er horeca, van ontbijt, lunch t/m diner. Perfect bereikbaar met openbaar vervoer of auto, de gigantische parkeergarage onder de Markthal is echt ideaal. Spreekt zij uit ervaring.

Markthal Rotterdam_2

“Hey buurman!”

Wat mij direct opviel was het enthousiasme en de saamhorigheid van de ondernemers die op de marktvloer staan. Ik wandelde er een half uurtje voor openingstijd rond en de “Hey buurman!”, “Goed stukkie vlees” en “We gaan er weer een topdag van maken” vlogen me om de horen. En ik zag glimlachende mensen, zowel in het publiek als van de verkopers. Die je ook graag meer willen vertellen vanuit hun vakmanschap, zoals het eigenlijk hoort.

Markthal Rotterdam_3

Op de marktvloer vind je alles. Van vis, vlees, noten, droge worst, groente, fruit, chocolade, taarten, cannoli’s, brood, smeersels, lokale producten, bloemen, cressen, siroopwafels, donuts, Aziatische producten tot verzin het maar. Hier kun je met een boodschappenbriefje heen gaan of je laat je inspireren door de verse producten van de dag. Zo vind je er bijvoorbeeld de bijvangst van de vissers van Stellendam van afgelopen nacht. Uitstekende vis van eigen bodem voor een schappelijke prijs. Vraag aan de verkoper wat je met de vis kan doen als je het niet zeker weet en probeer eens wat nieuws uit. “Goed eten, elke dag.” Dat is wat Markthal belooft aan al zijn bezoekers en dat gaan ze iedere dag weer waarmaken met een enorm en divers aanbod.

Is goed eten ook duurder?

Deze vraag is me al een aantal keer gesteld. En het antwoord is ja, in sommige gevallen wel. Kies je voor een mooi stuk rundvlees van eigen bodem wat gerijpt is, dan is het duurder ja. Zo zijn er ook bijzondere groentesoorten te vinden. Betaal je ook meer voor. Maar je vindt er ook genoeg normaal geprijsde artikelen en zelfs speciale 1 euro aanbiedingen. Zodat er voor elke portemonnee wat wils is. Iedereen kan op zijn of haar eigen manier hier boodschappen doen. En de buitenmarkt is niet verdwenen, elke dinsdag en zaterdag vind je deze nog pal voor de deur. Dan is het helemaal een beleving.

Markthal Rotterdam_4

Ik word helemaal blij van de Markthal. Rotterdam heeft iets prachtigs neergezet en ik kom terug, heel vaak.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)