Mac and Cheese met paddenstoelen

De eerste keer dat ik de grotgerijpte kazen van KALTBACH proefde was op een jaarlijks feestje waar alle foodjournalisten- en bloggers van het land zich verzamelen. Merken en producenten grijpen dit feestje aan om nieuwe producten aan ons te laten proeven. Veelal bekend of soms zelfs teleurstellend. Met een aantal …

De eerste keer dat ik de grotgerijpte kazen van KALTBACH proefde was op een jaarlijks feestje waar alle foodjournalisten- en bloggers van het land zich verzamelen. Merken en producenten grijpen dit feestje aan om nieuwe producten aan ons te laten proeven. Veelal bekend of soms zelfs teleurstellend. Met een aantal positieve uitschieters.

Zo belandde ik aan het einde van mijn ronde bij hun kaasplank en was erg gecharmeerd van de smaak. Daarom krijgen jullie vandaag van mij het recept voor een zalige Mac and Cheese met twee van hun kazen. En kun je deze kazen nou niet gevonden, kies dan voor een goede Gruyère en andere romige Zwitserse kaas. De kaasboer kan je daarbij helpen

Wat je nodig hebt voor 4 personen

300 gr Italiaanse maccheroni of andere kleine pasta
zeezout
150 gr (1 verpakking) KALTBACH Le Gruyère AOP
150 gr (1 verpakking) KALTBACH Creamy
2 sjalotten
400 gr paddenstoelenmix
olijfolie
4 takjes tijm + extra om te serveren
zwarte peper
25 gr boter
25 gr bloem
400 ml warme melk
1 el grove mosterd
zwarte peper
50 gr broodkruim of panko, eventueel gemengd met wat gesmolten boter

mac-and-cheese-met-paddenstoelen-4

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten / Oventijd: 15 – 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een grote ovenschaal klaar.

2. Kook de maccheroni al dente (beetgaar) in ruim kokend water met zout en giet af.

3. Rasp in de tussentijd beide kazen grof. Snipper de sjalotten en snijd de paddenstoelen in grove stukken.

4. Verhit een koekenpan en fruit de sjalot in 1 el olijfolie. Voeg de paddenstoelen toe met een snuf zout en bak totdat ze geslonken zijn. Breng op smaak met blaadjes tijm en peper.

5. Smelt de boter op laag vuur in de pan waar je zojuist de pasta in hebt gekookt. Roer de bloem erdoor en bak deze een paar minuten mee. Je bent nu een roux aan het maken, laat deze niet bruin worden. Schenk beetje bij beetje de warme melk erbij terwijl je klopt met een garde. Zorg steeds dat de klontjes eruit zijn voordat de volgende scheut erbij gaat. Blijf regelmatig kloppen totdat de saus indikt. Nu is je bechamel klaar, zet het vuur uit. Roer de geraspte kazen er beetje bij beetje door en breng op smaak met mosterd, zout en peper.

6. Meng de pasta, paddenstoelen en de saus goed door elkaar en schep over in de ovenschaal. Bestrooi met de broodkruim en bak 15-20 minuten in de oven totdat de saus bubbelt van de hitte en de bovenkant goudbruin is.

7. Bestrooi met verse tijm en serveer.

Tip: Voeg ook nog wat uitgebakken spekjes of pancetta toe voordat de Mac and Cheese de oven ingaat.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca