Mag ik nog een hapje? recensies

Mag ik nog een hapje? recensies

Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel. In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Ik noem dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ik heb ontwikkeld toen ik zelf moeder werd. Mijn zoontje, nu 5, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Want ook dat laatste hoort erbij.

In 2016 verscheen mijn eerste boek Mag ik nog een hapje? waarin ik alle stappen van deze culinaire opvoeding beschrijf, waarbij genieten van eten centraal staat. Het boek staat vol praktische tips en meer dan 120 recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten. Op deze pagina laat ik met veel plezier anderen aan het woord om te vertellen wat zij van het boek vonden en daarna kun je ook nog een kijkje nemen in het boek.

KLIK HIER om Mag ik nog een hapje? in onze eigen shop te bestellen
of koop ‘m in de boekhandel.

mag ik nog een hapje cover1

Baby & dreumes eetfestijn

“Mag ik nog een hapje? is namelijk een aanwinst voor alle ouders die hun kinderen een goede start willen geven qua eetopvoeding. Francesca’s schrijfstijl en recepten zijn zeer toegankelijk, no-nonsense en het boek is erg handig opgebouwd.” Lees verder

Biebmiepje

“Dit handboek (want het is meer dan een kookboek) staat boordevol lekkere recepten voor kinderen van “buik tot baby” en van “1 jaar tot lekkerbek”. En niet alleen kinderen kunnen smullen van al het lekkers, de ouders kunnen lekker meedoen” Lees verder

Brenda Kookt

“Wat ik heel fijn vind is dat Francesca je niets opdringt. Maar ze laat je zien wat er allemaal mogelijk is. Hoe je het aan kunt pakken. Geen vaste aanpak want ieder kind is ten slotte anders. Gebruik het boek als inspiratiebron om je eigen weg te vinden” Lees verder

Buzz in the kitchen

“Het boek is op een leuke manier samengesteld, wat het inspirerend maakt. Er wordt niet gezegd hoe het moet maar hoe het kan. Als nieuwe ouders is dat heel fijn en ook leuk om te lezen.” Lees verder

Cook Love Share

Interview met Francesca: “Leer kinderen genieten van eten.” Lees verder

Culinette’s Kookpunt

“Hoofdstukken als: Smaakontwikkeling van een baby, Wat mag mijn baby eten tot 1 jaar?, Dagmenu’s vanaf 6 maanden maar ook Buiten de deur eten met je baby en alle hoofdstukken onder het kopje Van 1 jaar tot lekkerbek zijn deskundig en met humor geschreven.” Lees verder

Dagmar Valerie

“Ik geloof dat Francesca echt een geweldige moeder is met een groot hart voor alle kinderen. Haar inzichten en ervaringen deelt zij op een warme én overtuigende manier.” Lees verder

De appel van Eva

“Ik kan niet anders zeggen. Dit boek is echt een aanrader! Ook als je wat oudere kinderen hebt net zoals ik (4 en 7 jaar) dan blijft dit boek zeker bruikbaar.” Lees verder

De leukste lunch

“Het leuke is dat zij vooral de aandacht richt op het hebben van plezier met eten. Zoals elke ouder weet, kan het een uitdaging zijn om kinderen voldoende groente en fruit te laten eten. Francesca geeft in dit boek tips over hoe wij het eten leuk en interessant kunnen maken voor onze kinderen.” Lees verder

De man die koken kan

“Concluderend is dit zeker één van de beste huidige kookboeken die op baby’s en kinderen is gericht. Aan de inzet van Francesca van Berk zal het niet liggen.” Lees verder

De smaak van Cecile

“Uit het boek aten wij al de Surinaamse Bami en de rode bieten risotto. Zowel wij als onze kleuter hebben van beide gerechten zitten smullen!” Lees verder

Es’ Factory

“Het boek is leuk opgezet. Ik vermoed dat het voor aanstaande en jonge moeders leuke tips en recepten bevat. En wat ik vooral fijn vind: Ook genieten van een patatje!” Lees verder

Goed eten, gezond leven

“Ik wou dat het boek al bestond, toen mijn meid klein was, want het boek is echt inspirerend en helpt je met de vragen waar je vaak mee zit.” Lees verder

I am cooking with love

“Ik denk dat ouders heel veel hebben aan dit boek. Het is een vrolijk en luchtig boek. Vooral niet met een opgeheven vingertje. Gewoon uit het leven gegrepen waarin veel ouders zich kunnen en zullen herkennen en de praktische tips goed kunnen gebruiken.” Lees verder

Kidslog

“Het boek is overzichtelijk ingedeeld per leeftijd en soort maaltijd en al is het handig om het helemaal te lezen, je kunt je ook simpelweg beperken tot de recepten. Want daar vind je er heel wat van in dit lekkere dikke boek, altijd voorzien van mooie (sfeer)foto’s.” Lees verder

Koken met Karin

“Kraamvisite, vergeet rompertjes en rammelaars, dít is het ideale cadeau voor prille ouders.” Lees verder

Laura’s Bakery

“Recepten die goed te maken zijn waarvoor je geen ingrediënten nodig hebt die moeilijk verkrijgbaar zijn. Met dit boek is koken voor (en met!) de kids helemaal niet moeilijk.” Lees verder

Leestafel

“Het is een kookboek gericht op kinderen, zodat zij voedsel in alle verschillende facetten leren waarderen, maar als volwassene geniet je net zo hard mee want alles wordt zeer smakelijk, weldoordacht en behoorlijk budgetvriendelijk gepresenteerd en bereid. Prima boek.” Lees verder

Lekker eten met Linda

“Ook bij Francesca ging/gaat het niet altijd van een leien dakje. Haar manier van schrijven en de vele, vele praktische tips en informatie zorgt voor herkenbaarheid. Je krijgt het vertrouwen om zelf aan de slag te gaan.” Lees verder

Marina’s Bakery

“Mag ik nog een hapje? is een boek waar je absoluut plezier aan gaat beleven als je opgroeiende kinderen hebt. Laat je kinderen zelf kiezen en ga samen de keuken in. Daarnaast is Mag ik nog een hapje? een leuk cadeau voor aanstaande ouders en natuurlijk voor jezelf als je kinderen hebt!” Lees verder

Mind your feed

“Een heerlijk fris no-nonsense boek waarbij je direct zin krijgt om aan de slag te gaan! Heb je jonge kinderen, of ben je in verwachting, of juist op zoek naar een leuk (kraam)cadeau, dan kan ik je Mag ik nog een hapje? zeker aanraden.” Lees verder

Moeders in Groningen

“Naast de talloze tips en recepten deelt Francesca veel fijne, praktische informatie. Wat is handig om in je voorraadkast te hebben? Wat is het nut van een eetplanner? Hoe betrek je je kind bij de dagelijkse maaltijd? Echt heerlijk om te lezen hoe simpel de trucjes eigenlijk zijn om die culinaire opvoeding bijna letterlijk met de paplepel in te gieten. Ik ben fan!” Lees verder

Oh My Foodness

“Ondanks dat ik nog geen kinderen hoef op te voeden word ik wild enthousiast van dit boek. Mag ik nog een hapje is absoluut een boek dat niet mag ontbreken op de kookboekenplank van nieuwbakken of aanstaande ouders.” Lees verder

Shyama in Boekenland

“Dat Francesca’s aanpak werkt blijkt uit het feit dat ze het ook thuis toepast. Haar zoontje, nu 5, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Ze heeft dit boek als inspiratiebron geschreven voor alle ouders en toekomstige smulpapen :-)” Lees verder

Streekblad Zoetermeer

Interview met Francesca: “Leren eten is een onderdeel van de opvoeding.” Lees verder

Smulpaapje

“Het boek is, mede door de teksten én de fotografie waar ook Francesca’s zoontje in figureert, heel persoonlijk. De stijl is super vrolijk en uitnodigend. Voor iedere ouder met kinderen in de leeftijd 0 tot 4 jaar is er iets te vinden in Mag ik nog een Hapje? Of het nou informatie, tips of recepten zijn.” Lees verder

Uit de keuken van 8

“Mag ik nog een hapje meer is met recht ‘een praktisch handboek voor de culinaire opvoeding van kinderen’, zoals de ondertitel vermeldt. Voor Francesca – bekend van haar foodblog Francescakookt! – staat die culinaire opvoeding voor een wereld van ontdekkingen en  onzekerheden voor zowel ouders als kinderen.” Lees verder

Uit Pauline’s Keuken

“Ik hoef vanaf nu nooit meer na te denken over een kraamcadeau. Iedere kersverse mama krijgt van mij: Mag ik nog een hapje? Dit boek heb je gewoon nodig als nieuwe moeder.” Lees verder

Wij testen het

“Er staan veel recepten, tips en ideeën in voor voeding tot één jaar. Ideaal want tot deze leeftijd mogen baby’s nog niet alles en is het soms lastig om gevarieerd en origineel voor de dag te komen. Maar ook voor de periode daarna staan er heerlijke recepten in met praktische tips die ook zeker aan oudere kinderen zijn besteed.” Lees verder

mag ik nog een hapje recensie 1
mag ik nog een hapje recensie 8
mag ik nog een hapje recensie 9
mag ik nog een hapje recensie 10
mag ik nog een hapje recensie 11
mag ik nog een hapje recensie 12
mag ik nog een hapje recensie 4
mag ik nog een hapje recensie 71
mag ik nog een hapje recensie 15
mag ik nog een hapje recensie 13
mag ik nog een hapje recensie 14
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)