Magische kerst in het Conservatorium Hotel

Afgelopen week genoot ik van de eerste pre-christmas lunch van het seizoen, in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Speciaal voor de gelegenheid had ik me kerstig gekleed en bij binnenkomst viel ik gelijk met mijn neus in de spreekwoordelijke ‘kerstboter’. Kerst in het Conservatorium Hotel is werkelijk magisch. Al was het …

Afgelopen week genoot ik van de eerste pre-christmas lunch van het seizoen, in het Amsterdamse Conservatorium Hotel. Speciaal voor de gelegenheid had ik me kerstig gekleed en bij binnenkomst viel ik gelijk met mijn neus in de spreekwoordelijke ‘kerstboter’. Kerst in het Conservatorium Hotel is werkelijk magisch. Al was het alleen maar door de decoratie en metershoge kerstboom in de lounge. Aan ieder detail is gedacht zodat gasten zich wanen in een kerstsprookje.

Foto entree: Monique van Loon

In de Brasserie was een prachtige eettafel gedekt voor alle gasten van deze bijzondere lunch. Op het menu stond een proeverij van de kerstgerechten van zowel de Brasserie als Taiko Restaurant, de beide restaurants van het hotel waar ze gedurende de kerstdagen een uitgebreid kerstmenu serveren.

Vandaag neem ik jullie mee in deze culinaire kerstproeverij die een lust voor het oog en een feest voor de smaakpapillen was, precies wat je wilt tijdens de kerstdagen. En mocht je nou overwegen om een van de dagen hier te vieren dan hoef je je geen seconde zorgen te maken over hetgeen je geserveerd zult krijgen. Kijk maar mee.

Coquilles van Taiko

De eerste gang werd geserveerd door Schilo van Coevorden zelf, de immer bescheiden chef voor wie ik groot respect heb. Hij creëert kleine kunstwerken op het bord, zonder over de top te gaan, en iedere hap is weergaloos goed. Zijn drie bereidingen van coquilles (sashimi, tartaar en ceviche) was mijn favoriete gerecht van de proeverij. Vooral de tartaar sashimi in de mandarijn met wasabi ijs ‘on top’ is een van de beste gerechten die ik in tijden heb gegeten.

Aardperen velouté van de Brasserie

Als tussengerecht werd een aardperen velouté met Bloemendaalse gele kool en zwarte truffel geserveerd. De laatste werd aan tafel over het gerecht geschaafd. En mijn hoop werd waarheid. Dit was geen uitgedroogde zwarte truffel, maar zo vers dat de flinterdunne plakjes bijna direct smolten in het bord. Over de smaak kan ik maar één ding zeggen: ik moest me beheersen om niet nog een bord te bestellen.

Tarbot van Taiko

Weer terug naar het kerstmenu van Taiko, waarvan we de Noordzee tarbot met miso en hazelnoten geserveerd kregen. Perfect gegaard, bijzonder mooi gepresenteerd en erg smakelijk in combinatie met de toefjes hazelnootcrème.

Beef Wellington van de Brasserie

Vorig jaar mocht ik ook als gast bij de pre-christmas lunch aanwezig zijn en toen vertelde Schilo met een grote glimlach dat hij geen Kerstmis viert zonder Beef Wellington. Het was daarom geen verrassing dat we deze ook dit jaar geserveerd kregen. Maar jongens, als je dan Beef Wellington maakt…doe het dan zo! Wat een pracht hoofdgerecht met perfect gegaard vlees in het bladerdeeg. Geserveerd met een stoofpeertje, spruitjes, gekarameliseerde kastanjes (je weet niet wat je proeft, zo lekker), aardappelpuree en rode wijnsaus.

Japanse wintertuin van Taiko

Ik heb een bekeuring geriskeerd om dit spectaculaire dessert te zien en proeven. Deze provinciaal hier had namelijk geen idee dat je maar 2 uur mocht parkeren in de winkelstraten rondom het hotel. Maar blijkbaar had ik een goede dag, want ik genoot én van de Japanse wintertuin en kreeg géén bekeuring. Over het tuintje: het is bijna te mooi om op te eten, maar toch moet je dat gewoon doen. Alle onderdelen zijn met zoveel ambacht gemaakt en je proeft onder andere 80% chocolade, Nikka Whiskey en zwarte kardemom. En als ik me niet vergis was het witte chocoladebolletje gevuld met iets van kersen of ander rood fruit. Maar dat laatste ben ik vergeten te vragen, dus misschien heb ik het helemaal mis. Maar wat maakt het uit, het was zalig!

Ik verliet die dag het Conservatorium Hotel met een grote glimlach en wist gelijk dat ik dit artikel voor jullie wilde schrijven. En vooral voor de mensen die overwegen om hun kerst dit jaar eens hier te vieren. Daar zal je geen spijt van krijgen.

De pre-christmas lunch is me aangeboden door het Conservatorium Hotel. Lees hier onze disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)