Makkelijke miso soep met gerookte tofu

Zelf miso soep maken, daar begin ik niet aan. Er zijn grenzen aan mijn alleskunnerij, ook al vind ik een kommetje homemade miso soep geweldig lekker. Maar dan ga ik wel naar de Japanner. Natuurlijk kun je het zelf maken, in dit artikel van Foodlog wordt het uitgelegd. Ik was …

Zelf miso soep maken, daar begin ik niet aan. Er zijn grenzen aan mijn alleskunnerij, ook al vind ik een kommetje homemade miso soep geweldig lekker. Maar dan ga ik wel naar de Japanner. Natuurlijk kun je het zelf maken, in dit artikel van Foodlog wordt het uitgelegd. Ik was wel heel benieuwd naar de misopasta van MeiAsia toen deze naar me werd toegestuurd. En aangezien ik ook nog een pakje gerookte tofu van ProLaTerre in de koelkast had liggen ging ik ermee aan de slag. Het resultaat was een heerlijk kommetje soep waar ik ook nog wat shiitake, bosui en zeewier aan had toegevoegd. Lekker als lichte lunch of voorgerecht.

De miso pasta is makkelijk in gebruik en binnen 5 minuten is je miso soep klaar. De biologische, gerookte tofu vind ik nog wel de grootste verrassing, want door het rookproces krijgt de tofu smaak. Wat in het geval van ‘normale’ tofu niet het geval is, waardoor ik altijd eerst marineer of flink wat specerijen toevoeg voordat ik het verder verwerk. Prima spul dit!

Wat je nodig hebt voor 500ml soep

– 60ml miso pasta (bijvoorbeeld van MeiAsia)
– 450ml heet water
– 200gr shiitake
– 1 bosui
– 100gr tofu (bijvoorbeeld de gerookte tofu van ProLaTerre)
– 1 vel gedroogd zeewier (in stukken scheuren) of wakame

De producten van MeiAsia zijn in ieder geval verkrijgbaar bij Jumbo en Coop. ProLaTerre koop je bij biowinkels.

makkelijke-miso-soep-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten

Meng de miso pasta met het hete water in een pan en meng goed. Breng dit aan de kook. Snijd in de tussentijd de shiitake in plakjes, de bosui in dunne ringetjes en de tofu in blokjes. Roer de shiitake en tofu door de soep en laat een paar minuten pruttelen.

Serveer in grote kommen en strooi er wat ringetjes bosui en zeewier/wakame over.

Dit recept is gemaakt met een aantal producten die ik gratis heb ontvangen. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)