Meesterlijk lunchen bij FG Food Labs

Een aantal weken geleden had ik te maken met de ultieme zondag. Zonder vastomlijnde plannen, anders dan ‘we gaan ergens lekker lunchen’, toog ik met het OV naar Rotterdam. Ik moet mijn mening over Rotterdam trouens een beetje bijstellen vrees ik, want die was nooit heel positief. Maar eerlijk is …

Een aantal weken geleden had ik te maken met de ultieme zondag. Zonder vastomlijnde plannen, anders dan ‘we gaan ergens lekker lunchen’, toog ik met het OV naar Rotterdam. Ik moet mijn mening over Rotterdam trouens een beetje bijstellen vrees ik, want die was nooit heel positief. Maar eerlijk is eerlijk, Rotterdam is op foodgebied gigantisch aan het knallen, dus daar valt nog een hoop te ontdekken de komende tijd! Alleen autorijden door de stad weiger ik. Pertinent.

Anyways, na een heerlijke koffie bij de Ontbijtbar onder het genot van een heftige discussie over de restaurants en bistro’s die geopperd werden voor de lunch, waren we er nog niet uit. Eerst maar eens een gin-tonic drinken bij FG Food Labs, kon ik dat ook eens zien.

Gotta love gin-tonic

FG Food Labs is de culinaire ‘speeltuin’ van Francois Geurds en het voorportaal van zijn FG Restaurant. In FG Food Labs spelen, onderzoeken en rekken ze de grenzen van traditionele bereidingswijzen. Maar ze vergeten gelukkig niet waar het uiteindelijk om gaat: fantastisch eten!

FG Food Labs 6

Die ene gin-tonic, we dronken The King Of Soho London Dry Gin met Fever Tree Mediterrean Tonic Water en Sereh & Filliers Belgium Dry Gin met Fever Tree Idian Tonic Water en rozemarijn, werd een ontzettend fijne viergangen lunch. Met als start…

De amuses

Joselito (Pata Negra)

Meesterlijk lunchen bij FG Foodlabs_amuse 6

Olijven

Pana Con Tomato

Meesterlijk lunchen bij FG Foodlabs_amuse 2

Krokant Tapioca / Aubergine

Meesterlijk lunchen bij FG Foodlabs_amuse 5

Het menu

Schelvis / Aardappel / Kaviaar / Vinaigrette

Schelvis 3

Buikspek / 48 uur / Wortel / Biet / Knoflook

Meesterlijk lunchen bij FG Foodlabs_Buikspek 1

Nitro Cocktail / Yoghurt / Dille / Roze Peper  / Citroenmelisse

Nitro cocktail 2

Cote De Boeuf / Pompoen

Meesterlijk lunchen bij FG Foodlabs_Cote De Boeuf  2

Drop / Banaan / Dragon / Venkel

Meesterlijk lunchen bij FG Foodlabs_Dessert

De gerechten zijn briljant en precies waar ik zin in heb op zondag: vol, romig en zwaar… comfort food! Waarbij de schelvis voor mij absoluut favoriet is. Naast de Nitro cocktail dan. Want dat is gewoon erg leuk om te zien. Het dessert is niet helemaal mijn smaak, maar dat geeft helemaal niks. Ik heb meer dan lekker gegeten in een prachtig industrieel restaurant wat toch ook heel knus is.

FG Food Labs

Er werkt fijn, gastvrij en kundig personeel waardoor je je nog meer op je gemak voelt. Hoewel je bij FG Food Labs helemaal los kan gaan met mooie wijnen en gerechten met veel finesse, kan je het qua prijs zo gek maken als je zelf wilt. Snacks / Hapjes zijn er tussen de € 5,- en de € 27,50 en de gerechten variëren van € 15,- tot € 37,50. Maar eigenlijk is mijn advies om je compleet te laten verrassen en een menu eet je al vanaf € 50,- (vier gangen). Ook om van te genieten op ieder ander moment dan de zondagmiddag 🙂

FG FOOD LABS
Katshoek 41
3032 AE Rotterdam
+31 (0)10 425 0520
info@fgfoodlabs.nl

Dit is een bijdrage van co-blogger Bo

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer