Mini banketstaafjes met strooigoed

De Sint is weer in het land en daar zijn niet alleen alle kinderen blij om, wij ook! Nu mogen we namelijk weer smullen van al dat heerlijke snoepgoed dat onze Goedheiligman en zijn pieterbazen hebben meegenomen. Een chocoladeletter, of twee, gaat er wel in en wat te denken van …

De Sint is weer in het land en daar zijn niet alleen alle kinderen blij om, wij ook! Nu mogen we namelijk weer smullen van al dat heerlijke snoepgoed dat onze Goedheiligman en zijn pieterbazen hebben meegenomen. Een chocoladeletter, of twee, gaat er wel in en wat te denken van al die soorten pepernoten! Het is maar goed dat deze periode niet al te lang duurt.

Zo lang het duurt genieten we er wel vol op van en zijn we met een van onze favoriete sinterklaaslekkernijen aan de slag gegaan, namelijk de banketstaaf. We toverden deze om tot mini banketstaafjes gevuld met sinaasappelamandelspijs en een likje honing met strooigoed on top. Heel eenvoudig om te maken en een perfect hapje voor tijdens pakjesavond! Of de dagen ervoor om alvast in de stemming te komen ;).

Wat je nodig hebt voor 12 stuks

  • 125 gr blanke amandelen
  • 125 gr suiker
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 1 ei
  • sap van een kwart sinaassapel
  • 6 (roomboter) bladerdeegplakjes, diepvries
  • 70 gr strooigoed
  • honing

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten + 50 minuten oven- en wachttijd

1. Meng de amandelen, suiker en sinaasappelrasp in de keukenmachine en hak fijn. Niet te lang malen, want je wilt niet dat er olie van de amandelen vrij komt. Splits het ei, bewaar het eigeel en kneed de helft van het eiwit (om en nabij 15 ml) en sinaasappelsap door de gemalen amandelen totdat het spijs goed aan elkaar kleeft. Leg het nog 30 minuten, verpakt in vershoudfolie, in de koelkast.

Tip: Wil je liever klassieke banketstaafjes maken? Laat de sinaasappel dan uit het recept.

2. Haal tien minuten voordat het sinaasappelamandelspijs klaar is de plakjes bladerdeeg uit de diepvries om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

3. Hak het strooigoed grof met een hakmachine of met de hand.

4. Snijd ieder plakje bladerdeeg in de lengte doormidden. Je maakt 2 mini banketstaafjes per plakje. Leg een strookje sinaasappelamandelspijs in het midden van iedere strook bladerdeeg, rol (niet te strak) op en vouw de zijkantjes dicht. Prik met een vork gaatjes in ieder banketstaafje.

5. Bestrijk alle staafjes met overgebleven losgeklopt eiwit en eigeel. Leg op de bakplaat en bak in de oven voor 15-20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat even afkoelen, bestrijk dan de bovenkant van ieder staafje lichtjes met honing en garneer met strooigoed.

Tip: Je kunt de mini banketstaafjes al een dag van te voren bakken, het bestrijken met honing en garneren met strooigoed doe je dan alleen nog vlak voor het serveren.

Deze mini banketstaafjes met strooigoed zijn een heerlijk zoet sinterklaashapje. Maar we houden ook van hartige hapjes tijdens pakjesavond, daarom komen er morgen ook nog drie hartige hapjes voor het heerlijk avondje online!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)