4 van 3 stemmen

Naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus

25 minuten
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Vandaag deel ik een vegetarisch recept uit mijn Eetkalender 2020 met jullie. Misschien wel mijn favoriete nieuwe recept door de combinatie van gemak en smaak. Effectief sta je nog geen 10 minuten in de keuken om deze naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus te bereiden en de oven doet de …

Vandaag deel ik een vegetarisch recept uit mijn Eetkalender 2020 met jullie. Misschien wel mijn favoriete nieuwe recept door de combinatie van gemak en smaak. Effectief sta je nog geen 10 minuten in de keuken om deze naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En de smaak is echt waanzinnig lekker! Kruidige naans met knapperige broccoli, geroosterde kikkererwten en romige hummus. Echt een topgerecht voor doordeweeks, mijn jongens zijn er ook dol op.

Voor het roosteren van de broccoli en kikkererwten gebruikte ik curry madras specerijen. Maar je kunt ook kerrie of garam masala gebruiken. Lekker variëren, kan prima met dit recept voor naanpizza!

 

Ingrediënten

  • 4 grote naans met knoflook en koriander, van Patak’s
  • 400 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gr kikkererwten, uitgelekt
  • bakolijfolie
  • 2 tl curry madras specerijen, bijvoorbeeld van Jonnie Boer/Euroma
  • zout
  • 1 bakje hummus naar keuze, of maak ‘m zelf
  • handje verse koriander, grof gehakt

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg hier de naans op.
  • Meng de broccoliroosjes met de kikkererwten, scheut bakolijfolie, curry madras specerijen en een snuf zout in een kom en meng goed.
  • Verdeel de broccoli met kikkererwten over de naans. Zet het bakblik in de oven en rooster 15 minuten.
  • Verdeel daarna lepeltjes hummus, naar smaak, over de naanpizza en garneer met koriander. Snijd in grove stukken en serveer direct.

Notities

  • Met dit recept maak je 4 pizza's als hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding 25 minuten inclusief oventijd.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer