Naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus

Vandaag deel ik weer een nieuw vegetarisch recept uit de Eetkalender 2020 met jullie. Misschien wel mijn favoriete nieuwe recept door de combinatie van gemak en smaak. Effectief sta je nog geen 10 minuten in de keuken om deze naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus te bereiden en de oven doet de rest van het werk. En de smaak is echt waanzinnig lekker! Kruidige naans met knapperige broccoli, geroosterde kikkererwten en romige hummus. Echt een topgerecht voor doordeweeks, mijn jongens zijn er ook dol op.

Voor het roosteren van de broccoli en kikkererwten gebruikte ik curry madras specerijen. Maar je kunt ook kerrie of garam masala gebruiken. Lekker variëren, kan prima!

Pre-sale Eetkalender 2020!

Wil je in 2020 iedere week genieten van dit soort recepten? Bestel dan de Eetkalender 2020 tijdens de pre-sale in mijn shop! Nu voor € 20,95 zonder verzendkosten en dan heb je ‘m begin oktober al in huis.

In de Eetkalender vind je 53 gebalanceerde weekmenu’s, meer dan 250 recepten (ook voor het weekend), duidelijke receptbeschrijvingen, handige QR-codes waarmee je de boodschappenlijstjes kunt downloaden in de notities van je telefoon, vaste Kliekjesdag met recepttips, seizoenskalenders en tips om minder voedsel te verspillen. En natuurlijk iedere week een familieplanner waarop de afspraken van alle gezinsleden genoteerd kunnen worden. Kijk hier voor een sneak peek en meer informatie.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 grote naans met knoflook en koriander (van Patak’s)
  • 400 gr broccoli, in kleine roosjes
  • 200 gr kikkererwten, uitgelekt
  • bakolijfolie
  • 2 tl curry madras specerijen (bijvoorbeeld van Jonnie Boer/Euroma)
  • zout
  • 1 bakje lekkere hummus naar keuze (of maak ‘m zelf, hier vind je een basisrecept)
  • handje verse koriander, grofgehakt

Wat je gaat doen

Bereiding: 25 minuten (inclusief oven)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg hier de naans op.
  2. Meng de broccoliroosjes met de kikkererwten, scheut bakolijfolie, curry madras specerijen en een snuf zout in een kom en meng goed.
  3. Verdeel de broccoli met kikkererwten over de naans. Zet het bakblik in de oven en rooster 15 minuten.
  4. Verdeel daarna lepeltjes hummus, naar smaak, over de naans en garneer met koriander. Snijd in grove stukken en serveer direct.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Gezond, makkelijk en snel pizza recept Kruidige naans met knapperige broccoli, geroosterde kikkererwten en romige hummus. Echt een topgerecht voor doordeweek. Je staat nog geen 10 minuten in de keuken en de oven doet de rest. Mijn kinderen zijn er gek op.

Recept & fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Koop 'm nu in de pre-sale zonder verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Naanpizza met broccoli, kikkererwten en hummus”

  1. Dat ga ik maken. Ik probeer minder vlees te eten en vind kikkererwten erg lekker. Helaas heb ik onlangs gelezen dat kant en klare hummus vaak niet erg lijkt op de originele. Kun jij me een goede hummus aanraden. Zelf maken is erg lekker maar veel werk