Nieuw! Restaurant Vigor in Vught

Jarenlang hebben ze samengewerkt, onder andere bij FG in Rotterdam en Noble in Den Bosch, tot ze uiteindelijk vrienden werden. Ik heb het over Randy Bouwer en Lars Albers. Randy is een uitmuntend gastheer en bevlogen sommelier, wat een perfecte match is met de verfijnde kookkunsten van chef-kok Lars. Ze …

Jarenlang hebben ze samengewerkt, onder andere bij FG in Rotterdam en Noble in Den Bosch, tot ze uiteindelijk vrienden werden. Ik heb het over Randy Bouwer en Lars Albers. Randy is een uitmuntend gastheer en bevlogen sommelier, wat een perfecte match is met de verfijnde kookkunsten van chef-kok Lars. Ze besloten hun krachten te bundelen en openden samen onlangs Restaurant Vigor in Vught. Ik ging eten samen met de Mr. en we hebben daar een fantastische avond beleefd. Zo goed zelfs dat ik jullie deze nieuw parel niet wil onthouden.

In het centrum van Vught is Villa Bleijenburg gelegen, het decor van Vigor. Maandenlang hebben ze verbouwd, er werd zelfs een complete serre aangebouwd, tot dit prachtige eindresultaat. In het hart van de zaak vind je de open keuken, die zo toegankelijk is dat je zelfs een hapje aan de bar zou kunnen eten. Het interieur is licht, minimalistisch en bijzonder stijlvol. Je voelt je direct thuis bij binnenkomst. Voor het pand is ook een prachtig terras waar je een aperitief kunt nuttigen of komt lunchen op een mooie, zonnige dag.

De kookstijl van Vigor kun je volgens Lars het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij niet te ingewikkeld wordt gekookt met pure, herkenbare producten. Dat valt ook direct op bij het zien van de kaart. Die ook niet te ingewikkeld is. Je kunt kiezen uit het Vigors Flavours Menu van 4 of 6 gangen of je laat je onderdompelen in al het heerlijks van dat moment en kiest voor het Favorites Menu van 8 gangen. À la carte eten is uiteraard ook mogelijk, er is een wisselend lunchmenu en er staan wat suggesties voor een hapje bij het aperitief op het menu. Maar het mooiste moet nog komen, want bij Vigor hebben ze ook een prachtig vegetarisch menu van 8 gangen op de kaart staan. Niet een afgeleide van het reguliere menu waarbij er een aantal ingrediënten zijn vervangen, maar een volledig op zichzelf staand menu wat ontwikkeld is vanuit smaak en niet ‘omdat het moet’. De volgende keer dat ik kom eten (en dat gaat zeker gebeuren) kies ik voor dit menu. Al was het maar omdat ik gerechten als burrata met kokos en grapefruit en gerookte aardappel met BBQ-prei en look gewoon moet proeven.

Wat ik zeker niet mag vergeten te melden is de fenomenale wijncollectie van Vigor. Maar liefst 500 verschillende wijnen prijken op de wijnkaart én in het restaurant. Want overal waar je kijkt zie je wijnklimaatkasten staan. Laat je meevoeren door de wijnkaart of geef Randy vrijspel om een bijpassend wijnarrangement samen te stellen. Je wordt zeker niet teleurgesteld.

Nou zijn jullie natuurlijk benieuwd wat wij hebben gegeten bij Restaurant Vigor. Hier volgt een impressie!

De avond begon met verschillende amuses. Waaronder een met galiameloen en dashi en een tuille van mout met drie bereidingen van paling. Het zuurdesembroodje en de brioches waren al geweldig, maar de bloemkoolboter die er onder andere bij werd geserveerd was gelijk al een van de grootste verrassingen van de avond. Ik heb die boter tot de laatste lik opgegeten, zo lekker.

Een aantal voorgerechten zoals scheermes met tomaat en dragon, waarbij de scheermessen botermals waren en dat tref je niet altijd weet ik uit ervaring. De octopus met burrata, groene asperges en olijf was minstens net zo goed.

Mijn favoriete visgerecht van de avond was de tarbot met cantharel en wilde venkel. Vooral de venkel combineerde prachtig met de tarbot. Daarna de zwezerik (perfect gebakken) met champignon en gefermenteerde knoflook. Ik kan het blijven zeggen, ook dit was weer een geweldig gerecht.

Het hoofdgerecht was ossenhaas met artisjok en peterselie. Garing perfect en de combinatie met de artisjok was top. Mijn Mr. ging voor de versie met Wagyu en was in de zevende hemel. Het dessert was kropsla met watermunt en appel. Het enige gerecht waar ik vooraf mijn bedenkingen over had, want ik ben echt een zoetekauw als het om desserts gaat. Maar wat was deze goed, subtiele smaken die zo mooi met elkaar combineerden en helemaal in balans waren. Jullie zoetekauw was hier zeer content mee!

Het bleef nog lang onrustig in Vigor, want we wilden helemaal niet weg na de 8 gangen. Gebeurde uiteraard wel, maar geeft aan dat we alleen maar nieuwsgieriger werden naar wat er nog meer uit de keuken van Lars kon komen.

Vigor is het Engelse woord voor kracht, en krachtig was het, onze eerste kennismaking met Vigor in de eerste week dat ze open waren. Dat onderschrijft de passie en bezieling van Lars en Randy, deze mannen hebben nog zoveel meer in hun mars. Tot snel Vught, wij komen graag weer terug.

Restaurant Vigor, Raadhuisstraat 1, 5261 EH Vught, 073 792 0000
Klik hier om te reserveren.

Foto’s interieur: Restaurant Vigor, Foto’s gerechten: Francesca

We zijn op eigen gelegenheid gaan eten bij Vigor.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)