Nieuw in de boekenkast #2

Wat is het druk in kookboekenland de laatste tijd. Mijn ‘nog te lezen en uit te koken’-stapel puilt uit en ik kom er maar niet aan toe door alle drukte. Binnenkort gaat daar verandering in komen en dan ga ik er stuk voor stuk uit koken en reviews van maken. …

Wat is het druk in kookboekenland de laatste tijd. Mijn ‘nog te lezen en uit te koken’-stapel puilt uit en ik kom er maar niet aan toe door alle drukte. Binnenkort gaat daar verandering in komen en dan ga ik er stuk voor stuk uit koken en reviews van maken. Maar zo lang wil ik jullie niet laten wachten, daarom vandaag vast een overzicht van de allerleukste- en lekkerste kookboeken die alvast op jullie wishlist kunnen.

Uit Pauline’s Keuken Kookboek

“Live, love, eat” is het motto van Pauline Weuring en dat is ook precies wat je terugvindt in haar nieuwe Uit Pauline’s Keuken kookboek. Heerlijke en makkelijke recepten met de bekende Pauline-signatuur waardoor je tijd overhoudt in de keuken waarna je kunt genieten van al dat lekkers. Dit boek, gevuld met klassiekers van haar blog en nieuwe recepten, hoort gewoon thuis in je boekenkast!

uit-paulines-keuken-kookboek

Vegatopia, het kookboek

Vegatopia bestond 20 jaar en dat kun je niet beter vieren dan met je eigen kookboek. De makers van Vegatopia, het kookboek hebben een prachtig en toegankelijk boek gemaakt vol met vegetarische inspiratie. Niks geen ‘standaard’ vegetarische recepturen, maar creatief, smaakvol en met prachtige fotografie. Een geweldig boek voor zowel vegetariërs als flexitariërs.

Vegatopia-hetkookboek-360px

Rachel Khoo’s Kookschrift

Misschien wel een van mijn favoriete wereldwijde culischrijfsters. Ik hou van Rachel’s ontwapende blik, liefde voor eten en heerlijke recepturen. Die heeft ze gelukkig weer gebundeld in een nieuw kookboek: Rachel Khoo’s Kookschrift. Hierin vind je meer dan 100 recepten uit haar kookschrift die ze verzameld heeft tijdens haar culireizen door verschillende landen. Een boek vol wereldwijde classics, genieten!

rachel-khoos-kookschrift

Wat eten we vandaag?

“Wat zal ik vandaag weer eens op tafel toveren voor mijn gezin?” Op die vraag vind je antwoord in het nieuwe kookboek Wat eten we vandaag? van Susan Aretz, bekend van Smulpaapje. Susan heeft voor ieder seizoen toegankelijke recepten voor het hele gezin gemaakt en die ook nog eens handig gebundeld in weekmenu’s. Met dit boek hoef je je over het doordeweekse eten voorlopig niet druk te maken!

wat-eten-we-vandaag

Simple, bistronomie voor thuis

Voel jij je graag de chef-kok in eigen keuken en verras je regelmatig familie en vrienden met culinaire hoogstandjes? Dan is het nieuwe kookboek Simple van chef Jeroen de Zeeuw echt een boek voor jou. Dit culinaire talent inspireert je met verrassend simpele ingrediënten en prachtige recepten op restaurantniveau. Simple: bistronomie voor thuis is het kookboek voor elke thuiskok met restaurantambities.

simple-bistronomie-voor-thuis

Eten uit de volkstuin

Marleen heeft een volkstuin in Utrecht en schrijft daar al jaren over op haar blog. Niet alleen schrijven, want ze maakt ook de heerlijkste gerechten en prachtige foto’s. Het is een groot plezier om Marleen te volgen en gelukkig heeft ze nu ook een boek geschreven over haar Volkstuin-avonturen: Eten uit de Volkstuin. Bomvol recepten (uiteraard per seizoen) en tips voor je moestuin. Daarbij maakt het niet uit of je een volkstuin hebt of een klein balkon. Overal kun je ermee aan de slag. Een prachtig boek voor mensen die graag met hun handen in de aarde zitten en hun eigen groenten en fruit willen verbouwen.

eten-uit-de-volkstuin

Zo, dat waren ze. Alle boeken die klaarliggen bij mij om uit te gaan koken. Dat wordt genieten in de keuken! Welke kookboeken zijn jullie opgevallen de laatste tijd?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)