Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #1

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig, soms serieus, maar altijd smakelijk. Daarom gaan we vanaf nu eens wat vaker deze gesprekken met jullie delen. Dan kunnen jullie ook gewoon lekker meegenieten van onze culinaire ontdekkingen.

Let op: de kans is aanwezig dat je na het lezen hiervan opeens enorme trek krijgt, direct naar een restaurant rijdt of nieuwe producten gaat aanschaffen. Het goede nieuws is, daar krijg je dan vast geen spijt van.

Francesca: Hallooooo!

Dominique: Joehoeeee!

Francesca: Blij dat je weer terug bent van al je reisjes, was maar saai (en druk) in m’n eentje.

Dominique: Ja, en voorlopig ga ik nu niet meer weg hoor. Bedoel het was geweldig, maar twee (soms zelf drie) keer per dag een driegangen menu is na een tijdje ook wel klaar.

Francesca: Ik heb per ongeluk twee van die Broderick’s reepjes die je had opgevraagd al opgegeten.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2

Dominique: WAT! Nou vooruit, omdat je zo alleen was…

Francesca: Sorry, die met de karamellaag was het lekkerst, maar ik vind ze wel te klein.

Dominique: Hmm, oké, vergeven. Laten we dat terugkoppelen dan, we willen ze groter!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_3

Dominique: Dit was trouwens zo lekker, in Slovenië gegeten bij het hotel waar ze alleen maar lokale producten gebruikte.

Francesca: Wat ligt erop?

Dominique: Het zijn huisgemaakte biet noedels met rucolapesto, verse tomaten uit de tuin en aardappelpartjes.

Francesca: Biet noedels? Wat tof! Kunnen we daar niet een receptje van maken?

Dominique: Wat denk je? Zal ik deze proberen na te maken voor de blog?

Francesca: Haha, great minds…

Dominique: Maar vertel eens, wat heb je nog meer gegeten behalve jouw (en mijn) koekjes?

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_4

Francesca: Ik heb tussen de kazen gegeten! Dat kunnen niet veel mensen zeggen 😉

Dominique: Kaas is altijd goed. Waar was dit?

Francesca: Foodweekend in Overijssel, was razend interessant en lekker. Ik ga er binnenkort een artikel over schrijven. Was echt onder de indruk van de producenten die ik heb ontmoet.

Dominique: Maarrr…

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_5

Dominique: Dit in Zwitserland was ook behoorlijk tussen de kazen.

Francesca: Tsss, baas boven baas. Maar dit zijn zeker de kazen die ik nu niet mag eten?

Dominique: Nope. Niet gepasteuriseerd. Maar weet je, het valt best mee over hoe lang je dat weer mag weten. Het gaat hard die zwangerschap van jou! Soms vergeet ik het gewoon.

Francesca: Haha, ik vergeet soms zelf ook dat ik zwanger ben (sorry baby).

Dominique: Ik heb het juist andersom. Ik denk heel veel dat ik zwanger ben, maar dan wel van een pastababy.

Francesca: Heb ook nog Jonnie en Thérèse geïnterviewd tijdens Chef’s Revolution. Die twee zijn echt inspirerend

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_6

Dominique: Oke, nu ben jij weer baas boven baas. Vertel eens, welk antwoord is het meest blijven hangen?

Francesca: Euhm, daar kom ik op terug waant dat staat ergens in mijn aantekeningen, want ik onthou tegenwoordig niets meer. Zoals je weet.

Dominique: Haha, ja daar ben ik wel bekend mee.

Francesca: Goed, ik heb nog wat leuke tips.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_7

Francesca: Bij AH kun je nu Hollandse garnalen kopen die ook echt in Holland zijn gepeld. Heb ik geproefd op Chef’s Revolution.

Dominique: Dat ziet er goed uit! Ga ik van de week maar eens proberen dan. Nog meer tips?

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_8

Francesca: Het nieuwe kookboek van Donna Hay is echt heel fijn! Mooie, gebalanceerde en lekkere recepten die niet doorslaan. Ik ben fan.

Dominique: Ik hou van Donna Hay! Deze gaat op m’n Sinterklaas verlanglijstje. Hoe was ze ‘in het echt’ ?

Francesca: Ze is leuk! En ook nog grappig, ga ik binnenkort meer over vertellen als ik het boek review.

Dominique: Leuk, ben benieuwd!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_9

Dominique: En wat is dit nu weer voor lekkers. Ik krijg er trek van.

Francesca: Tip in mijn eigen hometown (Zoetermeer): Zalig Italiaans eten doe je bij het nieuwe Di Niente in de Dorpsstraat. Als je lief bent, neem ik je een keer mee.

Dominique: Oke, ik ben (volgens mij) best wel lief maar dan ga ik nu éxtra lief zijn want dat wil ik natuurlijk wel.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_10

Dominique: Wat is dat? Zout?

Francesca: Ik heb hele toffe dingen met zout gedaan op Vuurtoreneiland met La Baleine! Ze hebben namelijk een nieuw soort zout geïntroduceerd met 50% minder natrium, maar wel dezelfde smaak als ‘normaal’ zeezout. Ga ik ook over schrijven, druk druk druk.

Francesca: Wanneer ging ik het ook alweer rustiger aan doen?

Dominique: Vuurtoreneiland lijkt me zo cool! Ik wilde daar ook heen maar het was al helemaal vol gereserveerd, bofkont.

Dominique: Ja, ik neem dat niet meer serieus als je dat zegt 🙂

Francesca: Je kan volgens mij vanaf 1 oktober reserveren voor de wintereditie in december van Vuurtoreneiland. Doen!! Organiseren ze in de bunkers met speciale wijnen erbij.

Dominique: Oh dat meen je niet. Ik ga meteen kijken zo.

Dominique: Op mijn reisjes verveelde ik me trouwens ook zeker niet. Kijk deze tuin waar we een geweldig zesgangen menu kregen.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_11

Francesca: Oh wauw, wat mooi. Waar was dat?

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_12

Dominique: Dit was in Slovenië bij Vila Podvin. Als je daar ooit bent, ga hierheen. Die chef schijnt heel bekend te zijn in Slovenië en ik begrijp wel waarom, de gerechten waren fantastisch. De tuin ligt trouwens aan een kasteel waar de onafhankelijkheid van Slovenië is getekend, best wel bijzonder!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_13

Francesca: Check die voorste burger: een rendang burger. Niet normaal lekker, kwam uit de foodtruck van de zoon van Jonnie Boer. Hoe tof is dat.

Dominique: Niet! Wat een held. Ga je die ook proberen na te maken!?

Francesca: Ik ga eerst afstuderen op het basisrecept van rendang.

Dominique: Oke, first things first, maar ik hou me aanbevolen om te proeven.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_14

Francesca: Ik heb trouwens de laatste opnames van Verstegen gehad. Nu komt de eerste aflevering van Spice Trail echt snel online. Ben zo benieuwd!

Dominique: Ja ik ook! Dat kan alleen maar tof worden.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_15

Francesca: Dit was trouwens een enorme miskoop. Denk je als ‘consument’ iets goeds te kopen (ik was ook niet aan het opletten)…

Dominique: Oh wat was er mis mee dan!?

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_16

Francesca: Waarom nou zo veel suiker? Ik snap dat niet.

Dominique: Het deed me trouwens direct denken aan dat hondenvoer merk Renske haha.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_17

Francesca: Hahaha

Francesca: En het is gewoon geen kokosyoghurt. Geef me dan Abbott’s Kinney maar. Die is echt heel lekker.

Dominique: Zo, ja inderdaad… zonde!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_18

Francesca: Deze, Abbot Kinney’s bedoel ik dus, ik raakte in de war met alle dubbele b’tjes en t’tjes.

Dominique: Ja die ken ik uiteraard. Mega lekker. Hoeveel suiker zit daarin dan? Even voor de vergelijking.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_19

Francesca: Niet! En het is zo vol van smaak dat je het niet eens nodig hebt.

Dominique: Echt!? Kan dus ook lekker zijn zonder 🙂

Dominique: Ik krijg net een melding in de agenda dat jij zo ergens heen moet 😉 Here is your p.a. speaking.

Francesca: Je bent lief, je mag mee lunchen. Doei, ik ga rennen!

Dominique: Yes!!! Succes, doei!

Zo, dit was de eerste update van wat er allemaal gaande is op ‘de redactie’ van Francesca Kookt. Natuurlijk zijn we benieuwd of jullie het leuk vonden om dit te lezen? Laat het ons weten in de reacties! 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #1”