Ontdekt! Eten in tramrestaurant Hoftrammm

Laat ik voorop stellen dat de tram en ik nooit echt dikke vrienden zijn geweest. We hebben elkaar aardig wat keren ontmoet tijdens mijn studiejaren, maar vaak heb ik hem ook gemist. En mede door dat laatste is er eigenlijk nooit echt een hechte vriendschap ontstaan. 
Maar sinds 21 mei …

Laat ik voorop stellen dat de tram en ik nooit echt dikke vrienden zijn geweest. We hebben elkaar aardig wat keren ontmoet tijdens mijn studiejaren, maar vaak heb ik hem ook gemist. En mede door dat laatste is er eigenlijk nooit echt een hechte vriendschap ontstaan. 
Maar sinds 21 mei ben ik bekeerd en hebben we onze vriendschap weer op de rit gekregen!

HapjesAbri-Broccolijelly

Restaurant ‘3035’

De Hoftrammm staat al op ons te wachten. Een chique restaurant op de tramrails; ik ben benieuwd hoe dat in z’n werk gaat. En of mijn wijnglas wel blijft staan in de bocht 😉

Bobby van Galen is de geestelijk vader van Tramrestaurant Hoftrammm: een oude Haagse tram, die jaren trouwe dienst heeft gedaan als nummer 3035. Deze tram is nu omgebouwd tot modern, maar sfeervol restaurant. Er kunnen 44 mensen blijven eten, bevat een professionele keuken en een toilet.

Bobby van Galen

Tijdens het diner rijdt de tram langs vele Haagse bezienswaardigheden over bestaande tramroutes. Dat levert een hoop verbaasde blikken van voorbijgangers of mensen die bij de haltes staan te wachten op, hilarisch!

Deedy in de tram2

Gedurende de rit word ik steeds enthousiaster over waar we heen gaan en wat we zien. Want, we rijden naar het einde van lijn 11; het strand! Ik betrap me erop dat ik als reisleider ineens vol trots zit te vertellen over mijn Scheveningse roots. Dat mijn oma nog steeds in klederdracht loopt en dat het beeld van de Scheveningse vissersvrouw op de boulevard het evenbeeld is van mijn Tante Co.

Voor een keer mag het weer, eten in de tram

Maar even terug naar waar we voor kwamen: het eten! Er wordt gedurende een rit van ca. 2,5 uur een voortreffelijk 4-gangendiner geserveerd dat is samengesteld door de hyperactieve kok Pierre Wind. Deze hoogwaardige gerechten zijn voorzien van Pierre’s stempel; ‘een beetje gek, maar wel lekker.’ Er zijn ingrediënten gebruikt die je zelf waarschijnlijk niet zo snel gebruikt. En nee, ik verklap niets van deze ‘special ingredients’, dat zou zonde zijn als je er wilt gaan eten.

Pierre in actie

Bij de gerechten wordt een bijpassend wijnarrangement geserveerd, dit zit bij de prijs inbegrepen. Ben je meer een bierliefhebber, dan kun je ook kiezen voor het Haags Speciaalbier arrangement (Kompaan bier). Drink je geen alcohol? Geen nood, daar heeft Pierre Wind wat op gevonden. 
Samen met het Trimbos-instituut heeft hij een Happy Drinks arrangement bedacht. Dit zijn alcoholvrije drankjes waarin bijzondere ingrediënten als komkommersiroop of gembersiroop zitten verwerkt. Bij nader inzien moet ik binnenkort nog een keer met de tram mee, want deze drankjes heb ik niet getest. Ze klinken heel spannend!

Voor het geval dat je denkt dat je bij elke bocht je glas moet vasthouden; er zijn gaten in de tafel gefreesd, waardoor je glazen netjes op zijn plek blijven staan.

Hoe smaakt zo’n ‘rijdend’ menu?

Mijn knappert en ik hebben de Hoftrammm voor je uitgeprobeerd. Hij proefde het gewone menu, ik ben voor het vegetarische menu gegaan.

HapjesAbri

De HapjesAbri waar verschillende bereidingen met broccoli op gepresenteerd worden. Onder andere verwerkt in een mousse, een ‘brocpazcho’ en de Broccojelly. En natuurlijk een overheerlijk broodje.

Starter_Vegetarisch

In plaats van het taartje van makreel en gerookte zalm kreeg ik een taartje van zwarte bonen, met selderij en couscous. Op onze taartjes zat citroenroom en een mooie vlinder van loempiadeeg, yum!

Starter-gemarineerde Rettich

Dit is rettich met tomaten agar en eetbare bloemetjes. De rettich is gemarineerd met een ingrediënt dat ik je niet ga verklappen.

Entree-Entrecote

Bij de tweede gang mochten we ‘vissen’ om de bouillon, die bij het entrecote-rolletje werd geschonken, op smaak te brengen. Ik kreeg een rolletje paddenstoelen dat was omwikkeld met kaasblad. Ik heb van dat laatste nog nooit gehoord. Iemand een idee wat dat is?

Hoofd vegetarisch

Gebakken tofoe met asperges, oysterleaves, gehakt ei, venkelmousseline, broodring en groene kruidensaus. Mijn knappert had sucade van Roodbont kalf ipv de tofoe met daarbij een hamjus.

Dessert

Een dessert geïnspireerd door snert, jawel de Hollandse erwtensoep. Een mousse van noten, koud soepje van doperwten, vanille en kokosbloesemsuiker, een wortelspekkie, fruitworstje en chocoladevlinder. Bijzonder lekker!

Wendy en Pierre

Uiteraard moest ik even met Pierre op de foto.

Naar huis

Helaas het zit er al weer op. We moeten naar huis. En hoe kunnen we dat het beste doen? Juist…met de tram 😀

We zijn eigenlijk een beetje beduusd naar huis vertrokken, want wat is dít een toffe ervaring. We konden er van te voren niet zo goed een voorstelling van maken. Na deze avond zal ik iedereen enthousiast over ons tram-avontuur vertellen. Ik ben van mening dat iedereen dit een keer gedaan moet hebben. Ook (of misschien wel juist) als je niet uit Den Haag komt.

En Bobby (en collega’s), die bedanken wij hartelijk voor de vriendelijke ontvangst. We wensen hem een succesvol rijdend restaurant toe. Hij heeft een geweldig concept neer weten te zetten, dus ik gok dat dat wel goed gaat komen.

Tot snel Tramrestaurant Hoftrammm, in juli komen we de nieuwe menukaart uitproberen!

Tramrestaurant Hoftrammm
Reserveren mogelijk via de website.
Op- en afstapplaats rond de Grote Kerk.
Prijs € 69,50 per persoon.

Deze blog is een bijdrage van co-blogger Miss Deedy.
We zijn uitgenodigd door Hoftrammm om de culinaire rit te ervaren.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer