Pandan cake

De gifgroene pandan cake komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het is een hele luchtige cake die zijn kenmerkende smaak krijgt door de toevoeging van pandan extract. Dit is een extract wat gemaakt wordt van het sap van de bladeren van een pandan, oftewel een schroefpalm.  Het is belangrijk dat het kloppen …

De gifgroene pandan cake komt oorspronkelijk uit Indonesië. Het is een hele luchtige cake die zijn kenmerkende smaak krijgt door de toevoeging van pandan extract. Dit is een extract wat gemaakt wordt van het sap van de bladeren van een pandan, oftewel een schroefpalm. 

Het is belangrijk dat het kloppen van de eieren voldoende aandacht krijgt, anders krijg je de luchtigheid niet goed. In veel recepten worden de eieren gesplitst en apart geklopt. Voor dit recept heb ik dit niet gedaan en dat resulteerde nog steeds in een hele luchtige cake. 

Pandan extract heeft van zichzelf al een groene kleur. Maar om de cake nog groener te krijgen, is er ook groene kleurstof aan toegevoegd. Als je geen kleurstoffen wilt gebruiken, kun je dit gewoon weglaten uit het recept. Dan wordt je cake mooi mintgroen 🙂 

Wat je nodig hebt:
8 eieren
300gr fijne suiker
3el pandan extract (te vinden bij de toko)
2tl bakpoeder
snufje zout
300gr bloem, gezeefd
150ml kokosmelk
3el water
3el groene kleurstof (ook bij de toko)

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 175gr. Vet een tulbandvorm of pandan cake vorm goed in.

Klop de eieren met een handmixer of met de keukenmachine zeer luchtig. Hier ben je wel een paar minuten mee bezig. Voeg daarna de suiker, pandan extract, zout en bakpoeder toe en mix door totdat de suiker is opgelost. 

Voeg de bloem in delen toe en blijf goed kloppen voor de luchtigheid. Als laatste komt de kokosmelk, water en groene kleurstof erbij. Je raadt het al: ook nu goed blijven kloppen. 

Giet het mengsel in de bakvorm en laat deze 60min bakken in de oven. Let op: tussentijds niet de oven openen! Je wilt niet dat je mooie cake inzakt. 

Laat de cake goed afkoelen, haal ‘m uit de vorm en geniet van deze heerlijke cake. 

Surinaamse keuken, thanks voor de inspiratie.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)