Pannenkoeken met cranberry compote

Als je een klein jochie van bijna 2 jaar thuis hebt rondlopen, dan ben je echt de held van de dag als je met pannenkoeken voor ontbijt aan komt zetten. Dus als het Kerst is dan doet mama dat gewoon. Wel lekker met cranberry compote, omdat ik die combinatie van friszuur met zoet zo lekker vind. Dat vind die kleine dreumes trouwens helemaal niet, die heeft netjes alle compote eraf geschraapt om alleen de pannenkoeken op te eten. Maar ach, who cares 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
100gr fijne suiker
1tl kaneel
250gr cranberry’s
125gr zelfrijzend bakmeel
1 scharrelei
15gr vanillesuiker
200ml volle melk
ongezouten roomboter
poedersuiker

Wat je gaat doen:
Doe de suiker, kaneel en 50ml water in een pannetje en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de cranberry’s toe. Laat deze circa 8 minuten zachtjes koken totdat ze openbarsten. Laat de compote daarna afkoelen

Doe de bakmeel, ei, vanillesuiker en de melk in een kom en roer met een garde tot een glad beslag.

Verhit een beetje roomboter in een grote pan met antiaanbaklaag. Neem een juslepel en giet 2 lepels beslag naast elkaar in de pan zodat je 2 kleine pannenkoekjes krijgt. Als je pan groot genoeg is, kun je nog extra lepels beslag in de pan gieten. Bak in totaal 12 kleine pannenkoekjes en houdt ze warm tijdens het bakken van de andere pannenkoekjes.

Neem 4 bordjes en leg op ieder bord 3 pannenkoekjes. Verwarm in de tussentijd de compote een klein beetje (lekkerste is lauw) en schep een flinke lepel compote over de pannenkoekjes. Strooi hier nog wat poedersuiker over en serveer de pannenkoekjes direct. Geef de compote die je over hebt er apart nog bij.

Thanks Allerhande voor de inspiratie

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *