Pasta met ragù van kalfsworst

In de categorie comfort food vandaag een makkelijke pasta met ragù van kalfsworst. Heel simpel om te maken en tegelijkertijd heerlijk van smaak. Een perfect gerecht na een week werken dus! Binnen 30 minuten kun je dit gerecht al op tafel hebben staan. Maar mocht je er de tijd voor hebben, laat de saus dan zo lang mogelijk pruttelen. Dat komt de smaak ten goede.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • bakolijfolie
  • zeezout
  • 4 kalfsworsten (circa 400 gr totaal), vlees grof verbrokkelen
  • 1 middelgrote winterwortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 pot (400 ml) kalfsfond
  • 2 blikken (800 gr) pomodorini of gepelde tomaten
  • 4 takjes oregano of 1 tl gedroogd
  • 2 takjes tijm of 1/2 tl gedroogd
  • 2 takjes verse basilicum, grofgehakt + extra
  • zwarte peper
  • 400 gr pasta naar keuze
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten

  1. Verhit een hapjes- of stoofpan en fruit de sjalot in 2 el bakolie met een flinke snuf zout. Voeg na 3 minuten de kalfsworst, winterwortel en bleekselderij toe en bak tot de worst gaar is.

  2. Zet het vuur lager en schenk de kalfsfond en pomodorini in de pan. Roer de oregano, tijm en basilicum erdoor en laat minstens 20 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan, waarbij je af en toe roert. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.

  3. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kalfsworst ragú, Parmezaanse kaas en blaadjes basilicum.

Wat is jouw favoriete comfort food op vrijdag? Laat het me weten in een reactie, vind ik leuk!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pasta met ragù van kalfsworst”