Perslancering Mag ik nog een hapje?

Ik leef al dagen op een roze wolk en ik zweef van het ene naar het andere magische moment. Hoe bizar gaaf is het als je je eerste boek lanceert! Na al dat harde werken volgt dan de ontlading. Je kunt er toch niets meer aan veranderen, het boek is …

Ik leef al dagen op een roze wolk en ik zweef van het ene naar het andere magische moment. Hoe bizar gaaf is het als je je eerste boek lanceert!

Na al dat harde werken volgt dan de ontlading. Je kunt er toch niets meer aan veranderen, het boek is gedrukt, maar dat hoeft ook helemaal niet. Mijn boek is mijn kindje en ik sta er volledig achter. Ik hoop zo dat ik jullie als ouders ermee kan helpen in die hele culinaire ontdekkingstocht. Betrek je kinderen erbij en ga lekker samen genieten, want eten is zo leuk.

Vandaag ga ik jullie alles vertellen over de perslancering van Mag ik nog een hapje? die we vorige week hebben gehouden bij het mooie Mama Kelly in Den Haag. Ik had zoveel mazzel met het weer, op een van de meest stralende lente-dagen van dit seizoen kregen we alle vrijheid in het bistro-gedeelte om er een groot feest van te maken. En dat is meer dan gelukt!

De voorbereiding

Versieren, boeken klaar zetten en workshoptafels aankleden. Met dank aan mijn stagiaire Dominique, Tim en de staff van Mama Kelly en natuurlijk Annabel, Laura en Anoek van mijn uitgeverij A.W. Bruna was alles tip top in orde en waren we stipt om 15.00 uur helemaal klaar voor het feestje.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-1

De goodiebags

Bij een feestje van een foodie hoort natuurlijk een goodiebag…of in dit geval, een foodiebag! Ik had een recept uit het boek geselecteerd en daar alle ingredienten bij geregeld zodat de gasten ‘s avonds de kerriecalzones met broccoli en kalkoen zelf thuis konden maken. Met dank aan Lindenhoff (versproducten), Tante Fanny (pizzadeeg), HAK (mais) en Verstegen (specerijen) hadden ze alles alvast in huis. Ik had die ochtend de pizzasaus nog gemaakt (wekkertje om 6 uur gezet, ik kan dat) en in leuke potjes gedaan. Ook kregen ze het boek mee en een aantal snacks van Ella’s Kitchen. Voor de kinderen hadden we nog een extra verrassing: een hele toffe mok van Olli + JeuJeu.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-2

Welkom!

Vanaf 15.00 uur druppelden de gasten binnen. En het was zo gezellig druk met alle foodbloggers, journalisten, familie, vrienden en iedereen die aan het boek heeft meegewerkt! Gasten mochten hun kinderen meenemen en daar hadden we gave dingen voor georganiseerd. Ook waren er fans van mijn blog bij met hun kids, dat hadden ze ‘gewonnen’ op Facebook en Instagram.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-3

Heel veel eten

Als ik een feestje organiseer weet je zeker dat er genoeg te eten is. Voor de kinderen had ik hapjes gemaakt uit mijn boek en ze konden kiezen uit fruitwater en zelfgemaakte ijsthee. Voor de volwassenen waren er hapjes van Mama Kelly, onder andere de waanzinnige pompoen flan en kreeftosti. En natuurlijk de kip met patat en mayo als ‘toetje’.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-4

Waar is dat boek?

Nadat ik iedereen gedag had gezegd kreeg ik standaard dezelfde vraag: “Waar is dat boek?”. Ik ging daarom gelijk rond met een stapeltje inkijkexemplaren, heerlijk om te zien hoe iedereen enthousiast aan het bladeren was.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-5

Koken met de kids

Voor de kinderen hadden we maar liefst drie verschillende kookworkshops. Zo maakte Dominique spiesjes, organiseerde Wijktuin Broekweg de grote kruidenquiz en mochten de kinderen zelf hun flammkuchen maken in de keuken. We hadden bedacht dat ze die daarna in stukjes mochten uitdelen aan de volwassen om te proeven, maar dat feest ging mooi niet door. Geen enkel kind wilde zijn of haar flammkuchen afstaan en die aten ze lekker zelf op. En gelijk hadden ze!

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-6

Mijn officiële praatje

Bij een perslancering hoort een speech. En die had ik volledig niet voorbereid, want waarom zou ik. Zodra ik over dit onderwerp ga praten komen de woorden vanzelf. Na de lieve woorden van mijn redacteur Anoek was ik aan de beurt en het eerste boek heb ik uitgereikt aan mijn moeder. Als zij me vroeger niet standaard op het aanrecht had gezet tijdens het koken was dit boek er nooit gekomen. Dank je wel, lieve mama.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-8

Genieten in de zon

Oh, wat was het toch heerlijk weer! Met een glas wijn in de ene en een hapje in de andere hand hebben we met z’n allen heerlijk genoten in de zon terwijl de kids zich vermaakten tijdens de workshops.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-7

Signeren maar!

Tja, wist ik veel. Als nieuwbakken auteur moet er natuurlijk ook gesigneerd worden! Ik heb voor iedereen een persoonlijk tekstje in het boek geschreven en ook nog de boeken gesigneerd voor de mensen die niet aanwezig konden zijn. In de tussentijd ging ik ook nog even op de foto terwijl mijn kleine kanjer aan het chillen was met zijn vriendjes.

Perslancering-mag-ik-nog-een-hapje-9

Dank je wel

Ik besteed er in mijn boek al uitgebreid aandacht aan, maar ook hier wil ik een aantal mensen extra bedanken. Natuurlijk mijn uitgeverij A.W. Bruna, maar ook Wendy van Bree (sfeerfotografie en ze maakte ook deze foto’s van de lancering) en Wendy Pronk (foodfotografie en mijn ‘partner in crime’ voor de Eetkalender) zonder wie het boek niet zo prachtig was geworden. Nienke van b’IJ Barbara heeft de prachtige vormgeving verzorgd. Ik wilde een boek dat niet alleen qua inhoud, maar ook qua beeld en vormgeving toegankelijk zou zijn. Niet ‘picture perfect’, maar herkenbaar voor ouders. Waar je doorheen bladert en denkt “Oh, maar dat kan ik ook!”. Door deze dames is dat helemaal geworden zoals ik had gehoopt.

Inhoudelijk hebben Odette Bruls (diëtiste) en Linda Peek (Lekker eten met Linda) een grote rol gehad. Op het gebied van voedingsinformatie, samenstelling van recepturen en opvoedkundige adviezen. Ook Healthclub OpenAir en Wijktuin Broekweg hebben een belangrijke rol gehad bij de totstandkoming van de hoofdstukken voor bewegen en moestuinieren met je kind.

Er zijn nog veel meer mensen die hebben geholpen, dat kun je lezen in mijn boek. Het wordt een te lang verhaal om dat allemaal hier te communiceren. Maar wel wil ik mijn Mr. en kleuter hier nog een hele dikke kus geven. Zonder jullie was dit boek er zeker nooit gekomen, ik hou van jullie.

Nu al in de pers!

Het is ongelofelijk, maar er is nu al zoveel aandacht voor in de pers. Ik vind het echt bizar en tof tegelijk. Ik heb maar even een overzichtje gemaakt!

Zo stond ik vanochtend MEGA groot in de Metro, zo gaaf!

mag-ik-nog-een-hapje-metro

Culinette schreef deze lovende review (met 5 sterren, yes!), Uit Pauline’s Keuken vermelde me in haar diary van april, Culy nam het boek op in de 5 dingen waar ze op de redactie blij van worden en Shyama publiceerde dit verslag van de perslancering. Vorige week was ik trouwens ook te gast in het programma Debby en haar Mannen bij Omroep West. Het interview kun je hier terug luisteren (vanaf 10 minuten).mag-ik-nog-een-hapje-cover

Mijn kindje ligt vanaf vandaag in de boekhandels en is ook online verkrijgbaar, onder andere bij bol.com.

Credits fotografie perslancering: Wendy van Bree Fotografie

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)