Pindakaas popcorn uit het Ella’s Kitchen Kookboek

Voor iemand die vrijwel nooit iets uit een pakje of zakje haalt, zijn er zelfs voor mij uitzonderingen. Een daarvan is het merk Ella’s Kitchen met hun uitgebreide collectie baby- en kindervoeding. Hartstikke kant-en-klaar, maar waar je je geen seconde zorgen over hoeft te maken. ‘Grote smaken voor kleine smaakpapillen’, …

Voor iemand die vrijwel nooit iets uit een pakje of zakje haalt, zijn er zelfs voor mij uitzonderingen. Een daarvan is het merk Ella’s Kitchen met hun uitgebreide collectie baby- en kindervoeding. Hartstikke kant-en-klaar, maar waar je je geen seconde zorgen over hoeft te maken. ‘Grote smaken voor kleine smaakpapillen’, zeggen ze er zelf over. En daar hebben ze helemaal gelijk in. Wat had het mijn leven als nieuwbakken moeder fijner en beter gemaakt als de producten van Ella’s Kitchen destijds al zo goed verkrijgbaar waren als nu. Want laten we eerlijk wezen. Ook al maak je alles zelf, af en toe is het fijn als je op een drukke dag iets makkelijks uit de kast kunt trekken.

Gezonde eetgewoontes leer je aan vanaf baby

Ella’s Kitchen is opgericht door Paul, de papa van Ella. Hij wilde zijn dochter, en alle andere kinderen, de mogelijkheid bieden om kennis te maken met goede voeding op een leuke manier. Dat was de geboorte van Ella’s Kitchen. Alle producten worden gemaakt van pure ingredienten, ze doen heel veel onderzoek naar de smaakontwikkeling van kinderen (kijk daarvoor ook eens naar het filmpje op de blog van Brenda Kookt) en stoppen al dat lekkers in verpakkingen die kinderen aanspreken.

pindakaas-popcorn-ella's-kitchen-kookboek-7

Om gezonde eetgewoontes aan te leren begin je al vanaf dag met de juiste voeding. Ik ben het daar hartgrondig mee eens, niet voor niets ben ik een boek aan het schrijven over de culinaire opvoeding van kinderen. Het is daarbij belangrijk om kinderen een breed smaakpalet aan te bieden, zonder onnodige toevoegingen en met zo min mogelijk zout of suiker. Vooral die laatste twee zorgen er namelijk voor dat eten anders gaat smaken, terwijl je juist wilt dat kinderen de echte smaken van groente, fruit en andere producten leren kennen. Bij Ella’s Kitchen ben je er dan ook verzekerd van dat er geen zout, suiker, smaak-, kleur- en geurstoffen zijn toegevoegd. De producten worden gemaakt van biologische ingredienten en ze gebruiken alleen echte groente- en fruitpuree in plaats van concentraten.

Kan het nog beter? Ja hoor, het smaakt ook nog eens fantastisch. Ik betrap mezelf er op dat ik de smoothie uit een zakje vaak net zo lekker vind als de baby’s en kinderen waar ik het aan laat proeven.

Vanaf 4 maanden kun je bij Ella’s Kitchen terecht. Voor fruit- en groentenhapjes, smoothies, ontbijtjes, snacks en maaltijden. Die vind je tegenwoordig, gelukkig, al bij heel veel supermarkten.

Niet alles komt uit een pakje, koken doe je primair zelf

Natuurlijk ga je je kind niet opvoeden met alleen kant-en-klare voeding, zelfs niet als het van Ella’s Kitchen is. Die gebruik je af en toe als tussendoortje, op vakantie of als de drukte van de dag je aan alle kanten inhaalt. Koken voor je kind doe je primair zelf. Dat vinden ze bij Ella’s Kitchen ook en daarom maakten ze het Ella’s Kitchen Kookboek. Al jaren verkrijgbaar in het Engels, maar er is nu ook een Nederlandse variant van en die vond ik op mijn deurmat.

pindakaas-popcorn-ella's-kitchen-kookboek-6 pindakaas-popcorn-ella's-kitchen-kookboek-4

Het is een kookboek voor alle papa’s en mama’s die er ook van overtuigd zijn dat je vanaf dag 1 goede eetgewoontes kunt aanleren. Met het hele gezin, op een inspirerende en lekkere manier. Samen aan de slag en samen eten. Er staan heel veel praktische tips in en natuurlijk recepten. Van de eerste prakjes, lekkere lunchen, snelle snacks, avondeten, toetjes en lekkers voor in het weekend. Geïllustreerd in de zo herkenbare stijl van Ella’s Kitchen en met vrolijke foto’s. Zonder ingewikkeld gedoe, iedere ouder kan met dit kookboek aan de slag.

pindakaas-popcorn-ella's-kitchen-kookboek-5 pindakaas-popcorn-ella's-kitchen-kookboek-3

Ik gaf het kookboek aan mijn kleuter en vertelde hem dat hij zelf een receptje mocht uitzoeken dat ik zou gaan maken. Na 10 minuten bladeren, in het boek tekenen en bestuderen was hij eruit. Het werd de pindakaas popcorn en daar had papa die ernaast zat vast ook iets mee te maken. Hoppekee, popcorn maken dus en daar deel ik vandaag graag het recept van met jullie. Het is een heerlijke treat voor in het weekend en we hebben samen de bak leeggegeten terwijl we op de bank een filmpje aan het kijken waren. Dat zijn de quality time momenten waar je blij van wordt.

Wat je nodig hebt voor een bak vol

– 75gr pofmais
– 25gr ongezouten boter
– 2el bruine basterdsuiker
– 3el pindakaas

pindakaas-popcorn-ella's-kitchen-kookboek-1

Wat je gaat doen

Doe de pofmais in een hoge pan of grote wok met deksel. Zet de pan op hoog vuur en wacht totdat de mais gaat poffen. Houd de deksel daarbij vast als deze niet zwaar genoeg is. Het poffen gaat ongeveer 3 tot 5 minuten door, schud in die tijd af en toe even met de pan. Als het poffen stopt, zet je het vuur uit. Haal het deksel van de pan en laat iets afkoelen.

Zet een steelpannetje op het vuur en smelt daarin de boter met de suiker. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en roer daarna de pindakaas erdoor totdat je een egale saus hebt zonder klontjes. Schenk het pindakaasmengsel gelijkmatig over je popcorn en schud een paar keer flink met de pan of roer het door. Klaar is je pindkaas popcorn, zet de film maar aan!

Ella’s Kitchen – Het Kookboek koop je bij de boekhandel of online bij bol.com voor € 19,95.

Voor deze review is mij een gratis product toegestuurd. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)