Pompoenpasteitjes met Parmezaanse kaas

Met pompoen en bladerdeeg kun je heerlijke hapjes maken. Zoals deze pompoenpasteitjes met knolselderij, Parmezaanse kaas en nootjes. Rijk van smaak en makkelijk om te maken. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade met balsamicodressing én je bent er snel mee klaar! Wat je nodig hebt voor 6 stuks …

Met pompoen en bladerdeeg kun je heerlijke hapjes maken. Zoals deze pompoenpasteitjes met knolselderij, Parmezaanse kaas en nootjes. Rijk van smaak en makkelijk om te maken. Heerlijk in combinatie met een frisse groene salade met balsamicodressing én je bent er snel mee klaar!

Wat je nodig hebt voor 6 stuks

    • 100 gr pompoen
    • 50 gr knolselderij
    • 100 ml slagroom
    • 1 ei + extra
    • 2 tl mosterd
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl gedroogde oregano
    • 1/2 tl pimentpoeder
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
    • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • zwarte peper
    • zeezout
    • 1 rol koelvers bladerdeeg
    • 1 el pecannoten, grofgehakt
    • 1 el pompoenpitten, grofgehakt
    • ook nodig: muffinbakvorm

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: Bereiden 15 minuten + oven 25 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinblik in met bijvoorbeeld bakspray.

2. Snijd de pompoen en knolselderij in hele kleine blokjes, anders garen ze straks niet goed in de oven.

3. Meng de slagroom, ei, mosterd, specerijen, knoflook en Parmezaanse kaas in de blender of hakmolen en maal tot een romige saus. Roer de saus en blokjes groenten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd het bladerdeeg in 6 gelijke vierkanten en bekleed hiermee 6 muffinvormpjes (om en om zodat je voldoende ruimte hebt). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.

5. Verdeel de vulling gelijkmatig over de vormpjes en druk het overhangende bladerdeeg een beetje rommelig in model zodat je een mooi randje krijgt. Kwast het bladerdeeg in met losgeklopt ei en bestrooi met de gehakte pecannoten en pompoenpitten.

6. Zet de muffinvorm in de oven en bak circa 25 minuten tot de pasteitjes gaar en goudbruin van kleur zijn.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca