Culinair Zoetermeer programma Kids Food Experience

Tijdens Culinair Zoetermeer organiseer ik op zaterdag 6 en zondag 7 juli de Kids Food Experience, in samenwerking met de Culibus. Van 13.00 – 18.00 uur is deze culinaire ‘speeltuin’ geopend voor alle kids van 5 tot 12 jaar. Tijdens de experience kunnen de kinderen op een speelse manier kennis …

Tijdens Culinair Zoetermeer organiseer ik op zaterdag 6 en zondag 7 juli de Kids Food Experience, in samenwerking met de Culibus. Van 13.00 – 18.00 uur is deze culinaire ‘speeltuin’ geopend voor alle kids van 5 tot 12 jaar. Tijdens de experience kunnen de kinderen op een speelse manier kennis maken met gezonde voeding. Ervaren met al hun zintuigen staat hierbij centraal. Dus proeven, kijken, ruiken en doen…alles mag!

Waarom de Kids Food Experience?

Samen koken met kinderen is niet alleen heel leuk, maar ook belangrijk. Het leert ze op jonge leeftijd dat eten niet iets is wat uit een pakje komt. Dat je zelf met verse ingrediënten aan de slag kunt en daar hele lekkere en creatieve dingen van kunt maken.

Kinderen die in aanraking komen met echt eten groeien daardoor hopelijk op tot een nieuwe generatie lekkerbekken die bewust omgaan met voeding en gezond en gevarieerd eten.

Het programma

Vanaf 13.00 uur is de Kids Food Experience gratis toegankelijk voor alle kinderen. Ze kunnen zich dan al inschrijven voor 1 van de workshops of plaats nemen aan een van de picknicktafels waar de volgende activiteiten plaats vinden.

Experience tafels

De proeftafel
Aan deze tafel kunnen kinderen kennis maken met diverse soorten ingrediënten. Alles staat al voorgesneden op tafel. Er kunnen maximaal 10 kinderen per keer aan tafel plaats nemen en dan begint de pret. Proeven, ruiken en aanraken, wat zijn al die gekke dingen die op tafel staan? Of durven ze misschien wel geblinddoekt te proeven? Aan het einde van de proefsessie laten we de ingrediënten zien en geven we uitleg over wat ze geproefd hebben.

De knutseltafel
Je eigen koksmuts, placemat of sieraden van pasta maken? Aan deze tafel kan het allemaal! De kinderen kunnen zich uitleven en gaan daarna als echte aangeklede kok weer naar huis.

De wedstrijdtafel
Tijdens de Kids Food Experience hebben we ook een heuse wedstrijd! Wie maakt de meest creatieve boterham van Culinair Zoetermeer? Maak jij er een vrachtwagen van? Of een vis, een bloem, een chimpansee of spongebob? Laat je fantasie de vrije loop en maak de tofste boterham die je kunt bedenken. Aan het einde ga je op de foto met je creatie en de mooiste creatie van de dag wint een hele mooie prijs. Namelijk je eigen MiniMoestuin voor thuis! Deze prijs wordt aangeboden door Moesie de MoestuinCoach.

De activiteiten aan de picknicktafels lopen de hele middag door. Als er plaats is aan een van de tafels dan mag een kindje daar plaats nemen.

Kinderkookworkshops

Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er iedere dag ook workshops in de Culibus. Deze worden door mij persoonlijk gegeven.

Kekke Koekies workshop_sfeervisual

14.00 – 14.45 uur    Kekke Koekies
Weet je dat je ook hele gezonde koekjes zonder suiker en andere slechte dingen kunt maken? En dat die ook heel lekker zijn? Tijdens deze workshop gaan we 2 soorten gezonde koekjes met de kids maken. Na de workshop mogen ze hun eigen gebakken koekjes in een zakje mee naar huis nemen.

Fliere Fruit workshop_sfeervisual

15.00 – 15.45 uur    Fliere Fruit
Met fruit kun je de leukste en lekkerste dingen maken. Tijdens deze workshop gaan we die samen maken. Zoals fruit smoothies, fruit lolly’s gedoopt in chocola en fruit auto’s. En natuurlijk mag alles daarna gelijk opgegeten worden.

Gekke Groenten workshop_sfeervisual

16.00 – 16.45 uur    Gekke Groenten
Met groenten kun je veel meer doen dan alleen maar koken of roerbakken. Heb je bijvoorbeeld wel eens frietjes van groenten gemaakt? Of groenten muffins gebakken? Tijdens deze workshop gaan we op een hele andere manier met groenten aan de slag.

Papa Pizza workshop_sfeervisual

17.00 – 17.45 uur    Papa Pizza
Misschien wel de leukste workshop van de middag. Namelijk zelf pizza maken! Niet alleen leren de kinderen hoe je zelf heel makkelijk pizzadeeg kunt maken, ze mogen ook zelf hun pizza uitrollen en beleggen. Nog even in de oven en daarna mogen ze gelijk genieten van hun eigen mini pizza!

Aan de workshops kunnen maximaal 8 kinderen per keer deelnemen in verband met de beschikbare ruimte. Buiten zijn er krijtborden te vinden waar alle workshops op staan aangegeven en waar je je gelijk kunt inschrijven.

Jullie komen toch ook?

Alles wordt in werking gesteld om er 2 fantastische dagen van te maken voor de kids. Ik en de rest van mijn enthousiaste team hebben er enorm veel zin in. We hopen jullie ook en we zien jullie graag allemaal op zaterdag 6 en zondag 7 juli!

Bronvermelding
Aangezien dit mijn eerste Kids Food Experience is, heb ik nog geen mooie foto’s van voorgaande edities. Daarom heb ik gebruik gemaakt van fotografie van mede bloggers voor het programma. Mijn dank gaat uit naar: Kim’s Healthy Eats, The Black Pearl Blog, Read Eat Play Sleep, Annie’s Hungry, Showfood Chef, Wee Bit Trendy, Stephmodo, Crafts to make, Zelfgemaakt van mij, voor jou, Babble en 4rt Gallery.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer