Quesadillas met geitenkaas en spinazie

Eigenlijk stond dit recept al voor een paar weken geleden gepland, maar toen was er opeens geen spinazie meer te vinden in de supermarkten (voor een normale prijs althans) met dank aan de sneeuw in Spanje. Als het goed is, gaat het langzamerhand wat beter met de voorraden. Dus tijd voor het recept van deze quesadillas met geitenkaas en spinazie.

Deze lekkernijen zijn voor de Mexicaanse en Tex Mex keuken wat tosti’s voor ons zijn. De letterlijke vertaling is dan ook ‘kaasdingetje’. Een feest voor kaasliefhebbers dus. Het is daarnaast ook nog eens super simpel om te maken en lekker als lunch of met een kom soep als avondmaaltijd. Je kunt zeker variëren met beleg, houd je bijvoorbeeld niet van geitenkaas? Dan kun je ook voor een andere kaassoort gaan zoals Parmezaanse- of belegen kaas. En als je niet van kaas houdt, dan heb je pech want het heet natuurlijk niet voor niets een quesadilla 😉

Wat je nodig hebt voor 4 stuks (2 personen bijgerecht/lunch):

  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 1 el geroosterde pijnboompitjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes grofgehakt (ik gebruikte een variant in balsamico azijn)
  • 2 medium size (volkoren) wraps
  • 1 el olijfolie
  • 150 gram spinazie
  • halve bol mozzarella

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Verdeel de geitenkaas, pijnboompitten en tomaatjes over 1 wrap.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en laat daar in 1 minuut de spinazie in slinken. Verdeel de spinazie ook over de wrap.
  3. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit ook over de wrap.
  4. Verhit een koekenpan op medium vuur en leg daar de belegde wrap in. Leg de andere wrap erboven op en keer na een paar minuutjes om (check of de kaas aan het smelten is en of de onder kant een beetje bruin begint te worden). Laat nu de andere kant lichtjes bruin worden.
  5. Haal de quesadilla uit de pan, laat heel even afkoelen en snijd dan in vier stukken. Heerlijk bij een kom soep en je maakt er ook gemakkelijk meerdere (warm houden kan prima in aluminiumfolie).

Variatietip: mijn vriend houdt niet van geitenkaas, dus voor hem maakte ik een variant met stukjes gedroogde ham en een mix van Parmezaanse en belegen kaas. Ook erg lekker!

Deze smakelijke quesadilla’s met geitenkaas en spinazie bak je in een handomdraai! Nog andere tips voor variaties? Die horen we natuurlijk graag.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Quesadillas met geitenkaas en spinazie”

  1. Hoi. Dit ziet er ook weer heerlijk uit. Ik kan helaas geen tomaat verdragen. Heb jij een tip wat ik er dan nog tussen kan doen?