Restaurants in Parijs: bij deze vier wil je eten

Wanneer je aan Parijs denkt, denk je aan de stad der liefde. En laat liefde nou bij mij door de maag gaan. Ik ben drie dagen Parijs ingedoken en heb deze culinaire stad ontdekt en mijn buik volgegeten bij heerlijke restaurants. Ik neem je mee on tour en laat je …

Wanneer je aan Parijs denkt, denk je aan de stad der liefde. En laat liefde nou bij mij door de maag gaan. Ik ben drie dagen Parijs ingedoken en heb deze culinaire stad ontdekt en mijn buik volgegeten bij heerlijke restaurants. Ik neem je mee on tour en laat je kennis maken met de lekkerste plekjes van deze wereldstad.

Restaurant Aux Lyonnais

Het voormalige kolen -en houtpakhuis werd in 1914 door de familie Fouet omgetoverd tot wijnhuis en de bistro was geboren. Na de Tweede Wereldoorlog nam Daniel Violet de zaak over en werd dit al snel een graag bezocht restaurant in Parijs. De liefde voor de Lyonese keuken is hier tot op de dag van vandaag in elk gerecht terug te proeven. Onder leiding van de huidige eigenaar, de beroemde chef Alain Ducasse, proef je bij restaurant aux Lyonnais de échte Lyonese keuken die voornamelijk bestaat uit ingrediënten die uit de regio van Lyon komen.

Te midden van het prachtige interieur met imposante spiegels, fleurige tegelwerk en prachtige trap bekleed met een rode loper, proef je hier bijzondere gerechten als Brioche Saucisson met pistache; een luchtig gezoet brood met daarin huisgemaakte worst.

Op de kaart staan nog meer toppers als de parelhoen met lentegroenten en kun je je uiteraard te buiten gaan aan een heerlijk Lyonees plankje met vleeswaren. Het bijzondere dessert tart and floating Island with pink praliné ging erin als zoete koek. Dit is een luchtige meringue, drijvend in een heerlijke crème anglaise. In de meringue zit pistache en geeft een lekkere crunch aan het dessert. Ook de praliné taart is een aanrader, deze is gemaakt met de lekkerste chocolade uit Parijs, en een geweldig honing-geroosterde peer met gemberkoekijs.

Waar?
32, rue St-Marc 75002 Paris

Prijs
Voor een drie-gangenmenu betaal je hier rond de €35,- (excl. drankjes).

Restaurant Caïus

Bij restaurant Caïus val je met je neus in de boter als je van specerijen houdt. Bij de entree word je al verwelkomd met een heerlijk geurende bak vól specerijen. Je neus wordt dan ook direct aan het werk gezet en belooft een spectaculaire smaaksensatie te worden.

De gerechten die chef Jean-Marc Notelet bedenkt zijn afhankelijk van dagverse producten. Hij tovert werkelijk met specerijen en geursensaties om deze gerechten naar een hoger niveau te tillen. Zo at ik er asperges die door een broodkruim met gerookt paprikapoeder waren gerold met een mosterdsaus. Om wat frisheid toe te voegen, zat er wat bieslook doorheen.

Na deze gang werd ik verrast met een smaak die ik vorig jaar op Sicilië heb ontdekt; venkelzaad. Dit zat door de lekkerste gehaktbal die ik ooit heb gegeten. Daarbij wat Aziatisch gewokte groenten en kokkels.

Het dessert was weer een bijzonder gerecht al zag het er niet zo bijzonder uit; aardbeien in, wat leek op, yoghurt. Alleen was het geen yoghurt, maar opgeklopt slagroom met griesmeel en oranjebloesemwater. Wow, wat een verwennerij.

Waar?
11 rue d’Armaillé
75017 Paris 

Prijs
Voor een 3-gangen diner betaal je hier €42,- (excl. drankjes).

Café Soucoupe

Op zoek naar een plekje waar je lekker kunt ontbijten of lunchen? Dan moet je bij de zusjes van Soucoupe zijn. Je kunt hier terecht voor gebakjes, koekjes en zelfgemaakte sapjes. Maar ook voor heerlijke salades en comfort food met geroosterde aardappeltjes en gegrilde groenten.

Alle ingrediënten komen uit de omgeving van Parijs, alles is home made en élke dag is er een nieuw menu. Het is een piepklein zaakje waar het de hele dag vol lijkt te zijn, maar je kunt hier prima even zitten om te ontbijten of lunchen. Ze hebben gratis WiFi, dus perfect om het thuisfront even jaloers te maken met wat lekkere foodfoto’s. Geen zin om het ter plekke op te eten? Dan neem je het mee naar het park en eet je het lekker daar op.

Waar?
33 Rue du Faubourg Poissonnière
75009 Paris

Prijs
Voor een heerlijk vers sapje van de dag met een salade ben je rond de €12,50 kwijt.

Le Coq Rico

Wanneer je Montmartre bezoekt, ga dan zeker eten bij Le Coq Rico. Ze staan bekend om hun geroosterde kippetjes en heten dan ook niet voor niets ‘the bistro of beautiful birds’ en deze heb ik uiteraard geproefd. Ik ging voor de klassieker van de kaart; een kwart kip met salade en friet erbij. Ze hebben naast kwart kippetjes ook diverse hele kippen van verschillende rassen op de kaart staan, en die kun je met je tafelgezelschap delen.

Dit restaurant ligt vlakbij de Place du Tertre en is gespecialiseerd in gevogelte. Chef Antoinne Westermann vertelt dat ook hier ingrediënten uit de regio worden gebruikt. Zoals zijzelf zeggen; het beste haal je uit je eigen omgeving. De eitjes die bij sommige gerechten geserveerd zijn, komen dan ook rechtstreeks bij de boer vandaan. Verser dan dat krijg je ze niet!

Naast kip en haantjes, serveren ze ook eend en gans. De kip die ik at kwam rechtstreeks van de rotisserie af, was super mals en had een heerlijk knapperig korstje waar ik mijn vingers bij aflikte. De jus zou ik rechtstreeks uit het kannetje willen drinken en friet bakken kunnen ze ook als de beste. Een aanrader om met een hongerige maag naartoe te gaan, nadat je de trappen van de Sacre Coeur hebt beklommen.

Je kunt hier perfect lunchen of dineren en er is ook een private table waar je met 16 man terecht kunt. Het straatje naast het restaurant, Rue d’Orchampt, is ook leuk om even in te duiken. Je vindt hier toffe schilderingen op de muren en gekke kunstwerken.

Waar?
85 Rue Lepic
75018 Parijs

Prijs
Kwart kip met friet en salade €22,- (excl. drankjes)

À table!

Zoals je hebt kunnen lezen kun je in Parijs prima je culinaire hart ophalen bij de vele restaurants die de stad rijk is. Ga ze ontdekken en geniet er net zo van als ik deed in de paar dagen dat ik er mocht verblijven. Heb je geen idee wat je tussen al die restaurantbezoekjes moet gaan doen? Geen nood, ik heb binnenkort nog een uitgebreide blog voor je in petto waarin ik je meeneem de stad in. Dus trek je wandelschoenen maar alvast aan en zet je beste glimlach op. We gaan en route!

Meer informatie over Parijs vind je op Paris Info en Atout France.

Dit is een bijdrage van co-blogger Deedylicious, die op uitnodiging van Atout France gastronomisch Parijs mocht ontdekken.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca