Restauranttips #5: Ontdekkingen in Den Haag

Ik woon er vlakbij, maar ik at er weinig. Dan heb ik het over Den Haag. Daar is het afgelopen half jaar verandering in gekomen en ik ontdekte flink wat hotspots in onze hofstad. Deze ga ik vandaag met jullie delen! Bistro Vertus Het was begin januari, en ik moest …

Ik woon er vlakbij, maar ik at er weinig. Dan heb ik het over Den Haag. Daar is het afgelopen half jaar verandering in gekomen en ik ontdekte flink wat hotspots in onze hofstad. Deze ga ik vandaag met jullie delen!

Bistro Vertus

Het was begin januari, en ik moest bijna bevallen, toen de Mr. en ik aanschoven bij Bistro Vertus aan de Mauritskade. Onlangs geopend en we waren gelijk gecharmeerd van de intieme setting. Een ontspannen bistrosfeer zonder poespas met zeer smakelijke gerechten en ook nog eens een uitgebreide wijnkaart die ze delen met het naastgelegen Bouzy, wine & food. Een heerlijke plek voor een ongedwongen avond.

Bistro Vertus, Mauritskade 95, Den Haag. Geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 16.00 uur voor de borrel en vanaf 17.30 uur voor het diner.

Delicious Sweetness

Het is geen restaurant, maar toch neem ik Delicious Sweetness op in dit lijstje. Ben je namelijk op zoek naar echt Franse patisserie of tongstrelende macarons dan is een bezoek aan deze heerlijke winkel zeer aan te raden. Denk aan eclairs, tarte au citron, tarte au chocolat en andere Franse klassiekers. En hou jij ook zo van de lekkerste Franse croissants op zondagochtend? Wij hebben ze gegeten en ik denk er nog iedere zondag aan!

Delicious Sweetness, Denneweg 136, Den Haag. Geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 08.00 uur.

Friet District

Zin in een goed frietje? Dan ga je even langs bij Friet District in de Prinsestraat. Je mag het met goed fatsoen niet eens een snackbar noemen, zeker niet als je het prachtige interieur ziet. Mijn favorieten zijn het frietje met truffelmayo en de stoofvlees. Deze laatste wordt trouwens gemaakt in de keuken van sterrenrestaurant Niven in Rijswijk. Niet zo gek, want Niven Kunz is de geestelijk vader van Friet District. Heerlijk dat je er ook ontspannen binnen kunt zitten.

Friet District, Prinsestraat 73, Den Haag. Geopend van dinsdag t/m zondag van 11.30 – 21.00 uur. Ze hebben ook een vestiging in Delft.

Happy Tosti

Bij Happy Tosti eet je de lekkerste tosti’s in een super ontspannen sfeer. Zeker als je op een van de schommels gaat zitten! En nog mooier om te melden, deze tosti’s worden bereid en geserveerd door medewerkers met een arbeidsbeperking. Hun sociaal verantwoorde karakter wordt ook nog eens onderstreept omdat ze zoveel mogelijk werken met producten van biologische of andere herkomst van hoge kwaliteit. Naast tosti’s hebben ze nog veel meer lunchgerechten die je ook kunt meenemen.

Happy Tosti, Korte Poten 5, Den Haag. Overdag geopend van maandag t/m zondag en doordeweeks al vanaf 07.30 uur.

Het Kroketloket

Sinds ik bij Het Kroketloket ben geweest heb ik steeds de behoefte om ‘even’ naar Den Haag te rijden voor een kroketje. Jeetje, wat maken ze hier waanzinnige kroketten. Gevuld met chorizo, garnalen, pulled pork of truffel en bospaddenstoelen bijvoorbeeld. Mijn favoriet: de kroket gevuld met pekingeend. En als je niet kunt kiezen neem je gewoon een proeverijtje, zou ik zeker doen.

Het Kroketloket, Korte Poten 23a, Den Haag. Geopend van maandag t/m zondag vanaf 11.00 uur. Sinds kort hebben ze ook een vestiging in de Markthal, Rotterdam.

Hop & Stork

Chocolade en koffie, het blijft een gouden combinatie. Ben je hier net zo fan van als ik, ga dan eens koffiedrinken bij Hop & Stork in de Passage. Je kijkt je ogen uit als het gaat om hun chocoladecollectie waarvan alles zelf wordt gemaakt op ambachtelijke wijze. Van chocoladerecepten, truffels en meer dan 30 soorten breekchocolade. Ook kun je er lunchen (met een knipoog naar chocolade), theedrinken of genieten van een ijsje.

Hop & Stork, Passage 82, Den Haag. Overdag geopend van maandag t/m zondag. Ze hebben ook een vestiging in Utrecht.

Instock

Bij Instock wordt er gekookt met producten die anders het bord niet halen. Dit zijn onverkochte producten uit de supermarkt die een nieuw leven krijgen in hun restaurants, producten of catering. Daarom is het iedere dag een verrassing wat ze hier serveren. Want met de oogst van de dag wordt het menu bepaald. En niet geheel onbelangrijk, daar koken ze de heerlijkste dingen mee! En als je er nou gaat lunchen of dineren, neem dan gelijk hun pieper bier of granola mee.

Instock, Buitenhof 36, Den Haag. Geopend van maandag t/m zondag van 08.30 – 23.00 uur. Ook hebben ze restaurants in Amsterdam en Utrecht.

Little V

Een van onze (die van mij en de Mr) favoriete plekken om te lunchen in Den Haag is Little V. Geweldig Vietnamees eten, feilloze bediening en relaxed interieur. Bij mooi weer kun je trouwens ook lekker buiten zitten. Helemaal gelukkig wordt de Mr. als ze verse kokosnoten hebben. Die hakken ze dan ook nog even voor ‘m open als hij het kokoswater heeft opgedronken. Ik kan niet aangeven welk gerecht bij mij favoriet is, ik vind werkelijk waar alles lekker wat ze hier op de kaart hebben staan. Hun alcoholvrije cocktails zijn ook top!

Little V, Rabbijn Maarssenplein 21, Den Haag. Geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur. Ook hebben ze een vestiging in Rotterdam.

Pastanini

Dit Italiaanse restaurant/pizzeria ontdekte ik toen ik op een dag bij de kapper vandaan kwam en enorm last had van ‘food cravings’ door mijn zwangerschap. Ik googelde een ‘Italiaan in de buurt’ en kwam bij Pastanini uit. Ik bestelde er deze gnocchi astice en werd direct verliefd op de kookkunsten van deze Italianen. Gedurende de rest van mijn zwangerschap plande ik de afspraken bij de kapper zo in dat ik daarna nog even (in mijn eentje) bij Pastanini kon gaan lunchen. En dat hou ik zelfs na mijn zwangerschap vol 😉 Hun pizza’s uit de steenoven zijn trouwens ook waanzinnig!

Pastanini, Frederik Hendriklaan 79, 2582 BV Den Haag. Geopend van maandag t/m zondag vanaf 10.00 uur.

Van Kleef

Eigenlijk doe ik Van Kleef geen recht aan door ‘slechts’ een aantal regels aan dit jenever- en likeurenhuis te wijden. Het oorspronkelijke Van Kleef werd opgericht in 1842. In 1986 sloten de deuren als laatste Haagse distilleerderij, maar gelukkig niet voor lang. Na een grondige renovatie werden de deuren in 2000 opnieuw geopend. Nu als distilleerderij, slijterij en museum. Het distilleren gebeurt niet meer op de locatie, maar op meerdere plekken in het land. Eigenaresse Fleur (ik heb nog nooit iemand zo fantastisch verhalen horen vertellen) is de drijvende kracht achter dit prachtige bedrijf en ik ga in de toekomst nog uitgebreid aandacht aan haar en Van Kleef schenken. Maar voor nu: ga eens een (of meerdere) borrel drinken met bijpassende hapjes. Proef, luister naar Fleur en geniet net zo hard als ik hier heb gedaan.

Van Kleef, Lange Beestenmarkt 109, Den Haag. Geopend van dinsdag t/m zondag voor rondleidingen, borrels en meer. 

Restaurant Waterproef

Officieel is Scheveningen geen Den Haag meer, maar als je eenmaal bij Waterproef hebt gegeten denk je daar niet meer aan. We ontdekten dit fantastische restaurant toen we eigenlijk bij The Harbour Club wilden gaan lunchen. Deze bleek niet meer te bestaan in Scheveningen en we wandelden enigszins beteuterd door om vervolgens bij Waterproef te belanden. Wat is het toch heerlijk als je vervolgens zo enorm wordt verrast door de kookkunsten, indrukwekkende wijnselectie én gastvrijheid. Het was namelijk geen enkel probleem dat we een baby bij ons hadden, we werden compleet in de watten gelegd en aten fabuleus. We zijn in de tussentijd al een keer terug geweest en dat is zeker niet de laatste keer. Aanrader voor iedereen die culinair wil genieten in Scheveningen.

Waterproef, Dr. Lelykade 25, Den Haag. Geopend van donderdag t/m dinsdag voor diner en op dinsdag, donderdag en vrijdag voor de lunch.  

Meer Haagse aanraders

Ook van deze Haagse hotspots worden we blij!

In de Prinsestraat valt, naast heerlijke frietjes, nog veel meer culinairs te ontdekken. Zo is het Scandinavische restaurant Bøg een parel, kun je bij Hanting Cuisine op Michelinsterren niveau proeven van de Chinees/Franse fusion keuken en is Pistache Café een heerlijke plek om te lunchen.

Sinds kort is de Hofstad ook twee ‘food courts’ rijker. Beide gelegen naast het Centraal Station. Bij het stijlvolle Hofhouse kun je terecht van ontbijt tot diner. Denk aan ontbijtjes van SLA, een van de heerlijke burgers van Burgerz, Mexicaans van Mad Mex of verrassende cocktails. De pop-ups van Lekkernijs en Zilt en Zalig zijn het noemen meer dan waard. Bij Lekkernijs wordt instant ijs van stikstof gemaakt (waanzinnig lekker!) en bij Zilt en Zalig kunnen oesterliefhebbers hun hart meer dan ophalen.

Aan de andere kant van het station vind je Minglemush wat compleet het tegenovergestelde van de allure van Hofhouse is (leuk die tegenstelling!). Hier is de sfeer losjes en zijn het meer de ‘free spirits’ die hun eten verkopen. Ik ga er nog een keer uitgebreid proeven, maar wil voor nu de crème brûlée donut van Don Brûlée echt even noemen. Die moet (ja echt, moet) je proeven!

En dan mijn all-time favorite in Den Haag, dat blijft toch echt Restaurant Wox. In al die jaren dat ik er kom, hebben ze me nog nooit teleurgesteld. Dat herinnert me eraan: ik moet snel weer eens reserveren.

Dat waren ze dan: al mijn hotspot tips voor Den Haag.  Trouwens, de meeste hotspots heb ik zelf ontdekt en een aantal heb ik leren kennen door de Haagse foodtour die door My Happy Kitchen in samenwerking met Den Haag was georganiseerd. Geweldig leuke tour was dat!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)