Salade met geitenkaas, biet en avocado

Smaakvol, voedzaam en heel makkelijk om te maken. Dat is deze salade met geitenkaas, biet en avocado van onze eigen diëtist Jonathan. Het recept stond al eerder in de Eetkalender, maar wilde ook heel graag hier nog een keer delen. Want het is echt een heerlijke salade! Geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500 gr rode bieten, gekookt
  • 2 avocado’s
  • olijfolie extra vergine
  • witte wijnazijn
  • mosterd (fijn of grof)
  • zwarte peper
  • zout
  • 80 gr rucola
  • 160 gr geitenkaas, bijvoorbeeld Bettine saladebolletjes met honing
  • 40 gr walnoten, geroosterd
  • handje verse dille, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten

  1. Snijd de rode bieten en avocado’s in stukjes.
  2. Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
  3. Maak een saladeschaal op met rucola, rode biet, avocado en verdeel de geitenkaas erover. Druppel de dressing erover en garneer met walnoten en dille.

Tip: Wil je nog iets bij de salade met geitenkaas, biet en avocado serveren? Ga dan voor geroosterd brood met wat boter of een dipje van olijfolie.

Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit (excl. het eventuele brood): 554 kcal, 15 gram eiwitten, 10 gram koolhydraten, 48 gram vetten en 8 gram vezels.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Hoofdgerecht recepten, Salade recepten. salade met geitenkaas, biet en avocado. Smaakvol, voedzaam en heel makkelijk om te maken

Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Salade met geitenkaas, biet en avocado”