Salade met groene asperges, ei en blauwe kaas

Vandaag staat er een simpele salade met groene asperges op het menu die heerlijk is als lunch of voor op de paasbrunchtafel. Ik zou het ook nog als ontbijt kunnen eten, maar daar zijn de meningen over verdeeld 😉 Dit gerecht ontstond door restjes die ik nog in de koelkast …

Vandaag staat er een simpele salade met groene asperges op het menu die heerlijk is als lunch of voor op de paasbrunchtafel. Ik zou het ook nog als ontbijt kunnen eten, maar daar zijn de meningen over verdeeld 😉 Dit gerecht ontstond door restjes die ik nog in de koelkast had liggen en ik ben blij dat ik daarmee aan de slag ben gegaan. De knapperige groene asperges, romige ei en pikante blauwe kaas combineren bijzonder goed met elkaar.

Wat je nodig hebt voor 4 personen als lunch

– 700gr groene asperges
– olijfolie
– zout
– optioneel: 20gr bacon of chorizo
– 4 eieren
– blokjes blauwe kaas (hoeveelheid en soort naar keuze, niet iedereen vindt het lekker als de blauwe kaas domineert)
– zwarte peper
– om te serveren: gehakte platte peterselie

Salade met groene asperges_ei_blauwe kaas_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

De groene asperges ga je grillen. Dit kun je in een grillpan doen of in de oven (200gr, minuut of 20). Gebruik bij beide opties olijfolie om de asperges mee in te smeren en bestrooi ze met een snufje zout.

Snijd de bacon of chorizo in reepjes als je die ook wilt toevoegen. Klop de eieren los met zout en peper. Bak vervolgens de bacon of chorizo in een pan en schep eruit. Bak daarna de eieren in een beetje olijfolie, net alsof je er scrambled eggs van maakt. Roer op het laatst de bacon of chorizo erdoor.

Leg de asperges op een schaal en verdeel het ei en de blokjes blauwe kaas erover. Bestrooi met zwarte peper en gehakte platte peterselie en serveer gelijk.

Meer inspiratie voor Pasen vind je op deze pagina.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)