Salade met kip, mango, rode peper en koriander

Toen ik de eerste hap van deze salade met kip, mango en rode peper proefde, was ik gelijk verkocht. Wat een hemelse combinatie van smaken. Thanks Nigella voor de inspiratie! We hebben dit gerecht gegeten als take away lunch, maar het is ook perfect als voorgerecht of lichte maaltijdsalade.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
– 1 scharrel kipfilet
– 1 mango (niet te rijp, het vruchtvlees mag nog wel een beetje bite hebben)
– 2 little gem salade kropjes
– 1 rode peper
– 2 lente uitjes
– 1 bosje koriander
– 1 limoen
– 1el arachide olie
– 1tl sesamolie

Wat je gaat doen:
Kook maximaal een uur van te voren de kipfilet gaar en laat deze goed afkoelen. Ik heb de kipfilet de avond ervoor gekookt en lekker koud laten worden in de koelkast. Snijd na het afkoelen de kip in kleine stukjes.

Snijd de mango in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes. Breek de little gem sla in stukjes. Pers de limoen uit. En als laatste, hak de koriander fijn.

Neem een saladeschaal en doe hierin de kipfilet, mango, rode peper, lente uitjes en koriander. Schenk hier de limoensap over en hussel goed.

Meng de sla, arachide olie en de sesamolie erdoor en meng goed met elkaar.

salade kip, mango, chili, koriander2

Geniet van dit mooie gerecht!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Salade met kip, mango, rode peper en koriander”

  1. Goede tip! Ik ga deze salade zeker vaker maken aangezien het thuisfront er erg enthousiast over is 😉 en dan gebruik ik de gerookte kip.

  2. Hier staat hij ook regelmatig op tafel, omdat ie zo lekker is! Ben benieuwd hoe je hem met gerookte kipfilet vindt. (koop ik gewoon bij de AH en snijd dan in stukjes, heel makkelijk!)

  3. Heerlijk deze salade. Zeker met zomerse temperaturen. Ik heb er mijn eigen draai aangegeven door nog noodles en grote garnalen eraan toe te voegen. Heerlijk.

Reacties zijn gesloten.