Salade met kip, mango, rode peper en koriander

Toen ik de eerste hap van deze salade met kip, mango en rode peper proefde, was ik gelijk verkocht. Wat een hemelse combinatie van smaken. Thanks Nigella voor de inspiratie! We hebben dit gerecht gegeten als take away lunch, maar het is ook perfect als voorgerecht of lichte maaltijdsalade. Wat …

Toen ik de eerste hap van deze salade met kip, mango en rode peper proefde, was ik gelijk verkocht. Wat een hemelse combinatie van smaken. Thanks Nigella voor de inspiratie! We hebben dit gerecht gegeten als take away lunch, maar het is ook perfect als voorgerecht of lichte maaltijdsalade.

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
– 1 scharrel kipfilet
– 1 mango (niet te rijp, het vruchtvlees mag nog wel een beetje bite hebben)
– 2 little gem salade kropjes
– 1 rode peper
– 2 lente uitjes
– 1 bosje koriander
– 1 limoen
– 1el arachide olie
– 1tl sesamolie

Wat je gaat doen:
Kook maximaal een uur van te voren de kipfilet gaar en laat deze goed afkoelen. Ik heb de kipfilet de avond ervoor gekookt en lekker koud laten worden in de koelkast. Snijd na het afkoelen de kip in kleine stukjes.

Snijd de mango in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten uit de peper en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes. Breek de little gem sla in stukjes. Pers de limoen uit. En als laatste, hak de koriander fijn.

Neem een saladeschaal en doe hierin de kipfilet, mango, rode peper, lente uitjes en koriander. Schenk hier de limoensap over en hussel goed.

Meng de sla, arachide olie en de sesamolie erdoor en meng goed met elkaar.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)