Salade met peer en roquefort

Ik ben dol op salades, het hele jaar door. Nou lijkt het misschien alsof het in de lente en zomer makkelijker is om een salade in elkaar te draaien. Maar niet is minder waar. Ook in de herfst en winter zijn er tal van verse seizoensproducten te verkrijgen waarmee je …

Ik ben dol op salades, het hele jaar door. Nou lijkt het misschien alsof het in de lente en zomer makkelijker is om een salade in elkaar te draaien. Maar niet is minder waar. Ook in de herfst en winter zijn er tal van verse seizoensproducten te verkrijgen waarmee je heerlijke salades kunt maken. Een van mijn favoriete ‘herfstige’ salades is een salade met peer en roquefort. Een klassieker die met deze twist helemaal eigen is gemaakt. Er zijn namelijk gekarameliseerde pecannoten aan toegevoegd. Je kunt er mee lunchen, maar je kunt het ook serveren als een voorgerecht. Serveer de salade dan op mooi opgemaakte bordjes.

Wat je nodig hebt

Voor 2 personen als lunch of voor 4 personen als voorgerecht
– 1 klontje boter
– 2el rietsuiker
– handvol pecannoten
– 1 sjalot
– 1 teentje knoflook
– 1tl rietsuiker
– 1el rode wijnazijn
– 1el mosterd
– 4el olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– 1/2 krop sla (romaine of eikenblad bijvoorbeeld)
– 2 peren (rijp)
– 100gr roquefort

Wat je gaat doen

Smelt de boter in een pannetje en roer hier de suiker doorheen totdat deze is opgelost. Voeg de pecannoten toe, even omroeren zodat alle pecans een mooi laagje hebben en laat dan nog 1 minuutje in de pan terwijl je voorzichtig af en toe roert. Schep de pecans uit de pan op een bord en laat afkoelen.

Hak de sjalot en knoflook helemaal fijn. Meng deze met de rietsuiker, rode wijnazijn en mosterd. Giet daarna in een straaltje langzaam de olijfolie erbij terwijl je blijft kloppen totdat je een homogene dressing hebt. Breng deze op smaak met peper en zout.

Maak de sla schoon en scheur deze met je handen in stukken. Schil de peren en snijd deze in langwerpige plakjes. Leg de sla onderop een schaal of op bordjes. Verdeel hier de peer over en verkruimel de roquefort erover. Verdeel de dressing hierover (naar smaak) en strooi als laatste de gekarameliseerde pecans erover.

Salade met peer en roquefort_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca