Salade pizza met sla, biet en geitenkaas

Een pizza maak je natuurlijk van deeg. Maar als je nou wat minder tijd hebt, kun je ook een keer een pizza van bladerdeeg maken en dat is ontzettend lekker. Vooral als je ‘m belegt met heerlijke ingrediënten zoals sla of rucola, biet en geitenkaas. Wat ik ook heel fijn …

Een pizza maak je natuurlijk van deeg. Maar als je nou wat minder tijd hebt, kun je ook een keer een pizza van bladerdeeg maken en dat is ontzettend lekker. Vooral als je ‘m belegt met heerlijke ingrediënten zoals sla of rucola, biet en geitenkaas.

Wat ik ook heel fijn vond is dat je heel weinig hoeft te doen voor deze pizza, het is voornamelijk wachten op de oven. Blijft de keuken voor de verandering ook eens netjes! En dat vind ik ook weleens lekker makkelijk ;-).

Wat je nodig hebt voor 1 pizza voor 2 personen

Voor de pizzabodem:
– 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer of koelvers bladerdeeg
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 rode ui
– 30 gr geschaafde Parmezaanse kaas

Voor de salade:
– 75 gr sla of rucola melange
– 100 gr gekookte bietjes
– 75 gr geitenkaas

Voor de dressing:
– 2 el vijgen dadel azijn (of andere smakelijke azijn die je in huis hebt, balsamico gaat ook goed met geitenkaas)
– 2 el olijfolie extra vergine

Wat je gaat doen voor de salade pizza

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg in een vierkant naast elkaar in het midden van de bakplaat en wacht tot deze ontdooid zijn (duurt zo’n 5 minuten).

2. Snij ondertussen de rode ui in ringen en schaaf eventueel de Parmezaanse kaas, zodat dit klaar staat.

3. Besmeer vervolgens het bladerdeeg met olijfolie en prik met een vork wat gaatjes in het deeg om bubbelen te voorkomen. Bak in zo’n 6-8 minuten het deeg in de oven. Haal het eruit en prik in het deeg als het toch is gaan bubbelen.

4. Strooi de Parmezaanse kaas over de pizza en verdeel de rode ui. Zet terug in de oven voor zo’n 6 minuten. Zodra de kaas is gesmolten en het begint te kleuren is de pizzabodem klaar.

5. Pak een schaal en doe hier de salade in. Snijd de bietjes in kleine blokjes en voeg deze toe aan de salade. Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de salade. Maak de dressing door olijfolie en azijn met elkaar te vermengen, voeg de dressing toe aan de salade en meng het geheel.

6. Verdeel de salade over de pizza en hij is klaar om gegeten te worden! Aangezien de pizza uit vier bladerdeeg plakjes bestaat kun je deze heel makkelijk in vieren delen.

Variatietip: ik ging voor een salade met bietjes en geitenkaas, maar je kunt natuurlijk zelf variëren met welke salade dan ook. Dat geldt ook voor de dressing.

Recept: Dominique, geïnspireerd op een recept van Little Broken. Fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer