Saturday Brunch in het Conservatorium Hotel

Brunchen in het weekend is ontspannen en gezellig. Je hoeft niet zo vroeg op te staan en je geniet van een combinatie van (luxe) ontbijtgerechten en warme lunchgerechten. En daar mag je ook ongegeneerd een glaasje wijn bij drinken. Ja hoor, wij houden van brunchen thuis. Vroeger als klein kind …

Brunchen in het weekend is ontspannen en gezellig. Je hoeft niet zo vroeg op te staan en je geniet van een combinatie van (luxe) ontbijtgerechten en warme lunchgerechten. En daar mag je ook ongegeneerd een glaasje wijn bij drinken. Ja hoor, wij houden van brunchen thuis. Vroeger als klein kind had ik dat al, toen we met mijn opa op zondag gingen brunchen bij Van der Valk. Tegenwoordig kom ik daar niet meer, maar voor een goede brunch rijd ik graag even om. Zo reisden wij recentelijk naar het Conservatorium Hotel in Amsterdam voor de New York Style Saturday Brunch in het Tunes Restaurant.

Francesca Kookt_Saturday Brunch_conservatorium hotel_2

Culinair in het Conservatorium

Schilo van Coevorden is de executive chef en verantwoordelijk voor alle food & beverage in het Conservatorium Hotel. Zo is er een gezellige brasserie waar je de hele week door kunt ontbijten, lunchen, afternoon tea’en of dineren. Voor een drankje ga je naar de Tunes Bar en hier kun je op zondag heel chill genieten van een dim sum brunch. En voor de echte culinaire hoogstandjes ga je naar het Tunes Restaurant. Rustig gelegen in een hoek van het hotel, prachtig ingericht en met veel sfeer geniet je hier van de mooiste seizoensgebonden gerechten.

Francesca Kookt_Saturday Brunch_conservatorium hotel_3

In dit Tunes Restaurant kan er nu ook op zaterdag worden gebruncht. Een New York Style Brunch om precies te zijn. Onder het genot van live jazzy tunes en een glas Louis Roederer champagne krijg je een 5-gangen brunchmenu geserveerd. Real cosmopoliton, want we reizen in het menu van Amerika, via Azië, weer terug naar Europa om te eindigen met een echte New York cheesecake.

Brunch je mee?

We nestelden ons aan een ronde tafel in de hoek samen met de peuter. Die het direct goed naar zijn zin had, want hij kreeg een broodje, water met bubbels en dat alles terwijl hij languit in de stoel kon liggen. Wat wil een peuter nog meer. Wij begonnen de brunch met een glas champagne (inbegrepen in het menu). In het menu zijn een aantal keuzes opgenomen, zowel in het voor- als hoofdgerecht. Het volledige menu kun je hier bekijken.

Francesca Kookt_Saturday Brunch_conservatorium hotel_4

Vooraf kozen we voor de eggs benedict met zalm en kaviaar. Fantastisch bereid en met een licht zoute nasmaak door de kaviaar van haringkuit. De 2e gang was misschien wel favoriet. Een sashimi van hamachi met bloody mary ijs. De combinatie van de zachte vis met de pit en de kou van het ijs was een feestje.

Daarna volgde een cappuccino van aardpeer met een schuim van laurier. Zo mogen mijn cappuccino’s vaker zijn! De lichtzoete aardpeer combineert heel goed met het frisse en kruidige van de laurier. Deze cappuccino’s met een schuim zijn een echte signature dish van Schilo.

Francesca Kookt_Saturday Brunch_conservatorium hotel_5

Voor het hoofdgerecht konden we kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Ik ging voor de ossenstaartburger met brioche, pommes neuf en zwarte truffel mayonaise. En The Mr. koos voor het broodje kreeftenworst met truffel zuurkool en gerookte mayonaise. Nou was er echt niets mis met mijn ossenstaartburger, maar als je eenmaal een hapje van de kreeftenworst hebt genomen, krijg je direct spijt. Wat was dat een geweldig gerecht!

Inmiddels waren we al flink verzadigd, maar het dessert kwam er nog aan. En dat was een flink gerecht. New York cheesecake met een krokante mini-oliebol gevuld met chocolade, een bolletje maple syrup ijs en een coulis van rood fruit. De cheesecake en de andere componenten waren los van elkaar erg lekker, maar het geheel was te machtig. Het blijft nog steeds een brunch en je wilt niet naar buiten rollen aan het einde. We hebben daarom van alles een paar hapjes genomen. Wel hulde voor onze gastheer, want hij zorgde ervoor dat de peuter een bordje met chocolade-ijs kreeg.

Het was heerlijk om weer een keer uitgebreid te brunchen, zeker in zo’n mooie omgeving als het Tunes Restaurant van Schilo. We werden volledig in de watten gelegd en je weekend begint er ontspannen mee. Zo’n brunch is ontzettend leuk om te doen met familie of vrienden, als je iets te vieren hebt bijvoorbeeld. Maar ook gezellig voor een dagje shoppen in Amsterdam. Het Conservatorium Hotel zit aan de Van Baerlestraat en daar kun je goed winkelen.

De Saturday Brunch New York Style vindt iedere zaterdag plaats van 11.30 – 15.30 in het Tunes Restaurant van het Conservatorium Hotel. De kosten bedragen € 55,- p/p en dit is inclusief een glas Louis Roederer champagne. Meer informatie vind je op de website.

Voor deze review zijn we uitgenodigd tijdens de Saturday Brunch.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)