Sinaasappel-mangocake

Haal het zonnetje in huis met deze eenvoudig te maken en zeer smakelijke sinaasappel-mangocake! Door de mango onderin de vorm te leggen op een laagje suiker karameliseert de mango mooi en krijgt hij extra smaak. De cake is lekker smeuïg en bovendien zo klaar! Na het afkoelen draai je de cake om op een bord of serveerplank en zie je het mooie mangopatroon. Serveer de sinaasappel-mangocake als dessert met een heerlijk bolletje ijs of bij de koffie met wat slagroom. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor circa 15 stukjes

  • 2 mango’s
  • 30 gr roomboter
  • 50 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 120 gr roomboter
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 1 tl vanille essence
  • 190 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 125 ml sinaasappelsap
  • ook nodig: bakblik van 33 x 23 x 5 cm of een ronde bakvorm van 23 cm

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 – 35 minuten

1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. Vet een bakvorm in met roomboter.

2. Schil de mango’ s en snijd ze in smalle plakjes.

3. Doe de 30 gr roomboter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Voeg daarna de lichtbruine basterdsuiker toe en laat nog 2 minuten zacht pruttelen.

4. Verdeel het boter-suikermengsel zo egaal mogelijk over de bodem van de vorm en leg de mango in een patroon op de bodem.

5. Klop voor het cakebeslag de 120 gr roomboter met de suiker luchtig en romig in ongeveer 5 minuten.

6. Voeg een voor een de eieren toe en de eidooier, gevolgd door het vanille essence.

7. Meng de bloem met het bakpoeder en zout en voeg geleidelijk toe aan het botermengsel. Klop tot alle bloem net is opgenomen.

8. Spatel tenslotte het sinaasappelsap erdoor en verdeel het voorzichtig over de plakjes mango in het bakblik.

9. Bak in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker.

10. Laat de cake 10 minuten in de vorm en keer hem daarna voorzichtig op een bord of plank om.

11. Snijd de sinaasappel-mangocake in vierkantjes en serveer desgewenst met een lekkere toef slagroom of een bolletje ijs!

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is sinds april 2018 nieuw in het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur gaat ze 2x per maand een zoet recept voor jullie maken. Lees meer over haar op deze pagina.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
Bestel 'm in de pre-order

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Sinaasappel-mangocake”

  1. Echt heel lekker dit! Afgelopen weekend gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend en iedereen likte zijn vingers er bij af. Heel blij dat ik dit gemaakt heb want het was super lekker dus.