Wat je gaat doen
Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 – 35 minuten
1. Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte. Vet een bakvorm in met roomboter.
2. Schil de mango’ s en snijd ze in smalle plakjes.
3. Doe de 30 gr roomboter in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Voeg daarna de lichtbruine basterdsuiker toe en laat nog 2 minuten zacht pruttelen.
4. Verdeel het boter-suikermengsel zo egaal mogelijk over de bodem van de vorm en leg de mango in een patroon op de bodem.
5. Klop voor het cakebeslag de 120 gr roomboter met de suiker luchtig en romig in ongeveer 5 minuten.
6. Voeg een voor een de eieren toe en de eidooier, gevolgd door het vanille essence.
7. Meng de bloem met het bakpoeder en zout en voeg geleidelijk toe aan het botermengsel. Klop tot alle bloem net is opgenomen.
8. Spatel tenslotte het sinaasappelsap erdoor en verdeel het voorzichtig over de plakjes mango in het bakblik.
9. Bak in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker.
10. Laat de cake 10 minuten in de vorm en keer hem daarna voorzichtig op een bord of plank om.
11. Snijd de sinaasappel-mangocake in vierkantjes en serveer desgewenst met een lekkere toef slagroom of een bolletje ijs!
Echt heel lekker dit! Afgelopen weekend gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend en iedereen likte zijn vingers er bij af. Heel blij dat ik dit gemaakt heb want het was super lekker dus.
Super om te horen! Dankjewel! groetjes Debbie
Heerlijke frisse cake!
Dank!
Kan ik deze cake ook invriezen. Zo kan ik alvast de traktatie voor mijn werk voorbereiden. Alvast bedankt voor dit recept. Ga zo de boodschappen halen en snel beginnen. Zin in!
Hoi Thea, dat kan prima! Ik zou hem met vorm en al invriezen en rustig een dag in de koelkast laten ontdooien. Wel even een stevige plastic zak of diepvrieszak om de bakvorm doen. Veel bakplezier!
Bedankt voor de snelle reactie. Fijn dat het kan. Laat nog horen hoe het iedereen gesmaakt heeft, Groetjes.
De cake was lekker, dankjewel!
Tof om te horen! Leuk dat je het even deelt. groetjes Debbie
Zojuist de sinaasappel-mango cake gebakken en nog warm (heet) geproefd, wat een verrukkelijke cake!
Morgen waarschijnlijk zelfs nog lekkerder…
Super!