Snoepnootjes

Soms heb je gewoon even zin om te snoepen. Het liefste zo’n enorme reep chocola of een zak chips en dan languit op de bank. Ik ken dat. Maar aangezien er kilo’s af moeten in plaats van bij, zoek ik naar verantwoord snoepgoed. En dan heb ik het niet over …

Soms heb je gewoon even zin om te snoepen. Het liefste zo’n enorme reep chocola of een zak chips en dan languit op de bank. Ik ken dat. Maar aangezien er kilo’s af moeten in plaats van bij, zoek ik naar verantwoord snoepgoed. En dan heb ik het niet over een appel, die valt voor mij niet in de categorie ‘snoepen’. Tijdens mijn vakantie zag ik een fantastisch recept in de Delicious staan voor sweet/spicy nootjes uit de oven. Deze zijn gelijk uitgeprobeerd en ze zijn nog lekkerder dan ik dacht, snoepen maar!

Wat je nodig hebt voor een grote bak vol
– 500gr gemengde ongezouten noten
– 2el appelstroop
– 100ml ahornsiroop
– 1tl kaneel
– 1tl chiliflakes of uit de molen (laat dit eventueel voor kinderen achterwege)
– 200gr rozijnen

Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier alle noten open. Bak de noten in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig en haal het bakblik uit de oven. Laat de oven nog wel aan staan, want die ga je straks nog gebruiken.

Neem een grote schaal en meng hierin de appelstroop, ahornsiroop, kaneel en chili met elkaar. Zorg dat de appelstroop goed vermengd is en geen klontjes meer geeft. Wist je trouwens dat ahornsiroop een van de meest natuurlijke manieren is om suiker te vervangen? Ik vind het een heerlijk alternatief om gerechten zoeter te maken. Proef het mengsel goed en bepaal voor jezelf of de juiste balans tussen zoet en spicy is bereikt. Voeg anders wat meer chili toe.

Roer de nog warme noten door het mengsel heen en zorg dat iedere noot een mooi laagje krijgt. Schep vervolgens de noten weer terug op het bakblik en bak ze nog 3-5 minuten in de oven.

Haal het bakblik uit de oven en laat de noten helemaal afkoelen. Roer daarna de rozijnen door de noten heen.

Je kunt het mengsel nog een week bewaren in een goed afgesloten blik.

snoepnootjes2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)