Speelse broodjes voor kinderen

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag met en voor kinderen kook. Niet alleen voor mijn eigen peuter, maar ook voor anderen. Lekker en gezond eten is leuk, maar voordat kinderen zo ver zijn, moet je ze soms wel even een handje helpen. Want het gaat niet altijd …

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik graag met en voor kinderen kook. Niet alleen voor mijn eigen peuter, maar ook voor anderen. Lekker en gezond eten is leuk, maar voordat kinderen zo ver zijn, moet je ze soms wel even een handje helpen. Want het gaat niet altijd vanzelf. Aan onze eigen keukentafel maak ik dat vaak genoeg mee. Een beteuterd bekkie bij het zien van iets groens, stukjes groente die vakkundig verwijderd worden van het bord en op dit moment gaat er qua fruit alleen appel in. En de rest kunnen we echt vergeten.

Ik geloof er in dat als je eten (en koken) net even wat leuker maakt, kinderen sneller geneigd zijn om andere dingen te eten. Je moet het niet overdrijven (niet iedere maaltijd hoeft een speeltuin te zijn), maar af en toe iets verrassends tussendoor maakt eten meer tot een feest. Vandaag wil ik jullie in de nieuwe rubriek Kleine Kokkies inspireren met speelse broodjes voor kinderen. Uit ervaring weet ik dat kinderen het geweldig vinden om creatief met boterhammen aan de slag te gaan. Wie wil er als kind nou geen boterham eten die eruit ziet als Dora? En dat je dan toevallig ook tomaat en rookvlees eet, is mooi meegenomen. De inspiratie voor deze blog komt van Pinterest, bij iedere foto heb ik aangegeven van welke blog of site deze komt. Klik op de foto en je komt op de site voor meer instructies (als die er waren). Veel culinair knutselplezier met jullie kinderen!

Clock

Sailing boats - smoked salmon, spinach and ricotta sandwich for kids step4

Ice Cream Cone Sandwich

Brood rups

Lion King shaped sandwich for kidsSandwich kebabs

RaketSandwich sushi

Happy_train_main

sanwich_old_school_mobile_180ejpb-180ek1o

Vlinder en zon

Piano

Speciaal voor mijn eigen peuter…Dora!

dorasammuy

En deze laatste kon ik jullie echt niet onthouden. Het is geen speels broodje, maar wel een feestje op het bord! Leuk om te maken met wat grotere kinderen.

Indiaan

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Bronnen: Parents.com | Foodchics.com | Pinterest.com | Kiddiefoodies.com | Doctoroz.com | Bestpinrecipes.com | Au.lifestyle.yahoo.com | Babble.com | Wholefoodsmarket.com | Treehousetv.com

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)