Samenwerking – In deze tijd van het jaar eten wij zeker één keer in de week stamppot. En daarbij varieer ik er graag op los. Van traditionele stamppotten met rookworst of spekjes tot fusion stamppotten waarbij ik Aziatische of Surinaamse smaakmakers toevoeg. Maar ook stamppotten met lekker veel groenten staan hier veel op tafel. Zoals deze stamppot met kastanjechampignons, wortel, paprika, tomaat en tijm. Ontzettend makkelijk om te maken en heerlijk kruidig van smaak.
Voor de stamppot gebruik ik uiteraard kruimige aardappels voor de puree die ik ook nog op smaak breng met tijm. De echte held van deze stamppot is de topping waarvoor ik een snelle stoof van kastanjechampignons, paprika, wortel en tijm heb gemaakt. Gecombineerd met de Heinz Tomato Frito (die extra lekker is door de meegestoofde ui en knoflook) en Heinz Tomato Blokjes met basilicum en oregano wordt het een heerlijke, kruidige stoof.
Liefhebbers kunnen er nog wat vlees of kip aan toevoegen, denk bijvoorbeeld aan reepjes kipfilet, uitgebakken spekjes of cervelaat- of chorizoworst. Maar je kunt de saus net zo goed vegetarisch houden, dan is ‘ie ook ontzettend lekker. Eet smakelijk!