‘Steak meets lobster’ bij La Cage Amsterdam

Geïnspireerd op La Cage aux Folles en gelegen aan het uiteinde van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een prima combinatie als je het mij vraagt en daarom reisde ik met de Mr op ‘date night’ naar Amsterdam. Het nieuwe restaurant La Cage combineert de Franse bistro met weinig pretenties en scherpe …

Geïnspireerd op La Cage aux Folles en gelegen aan het uiteinde van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Een prima combinatie als je het mij vraagt en daarom reisde ik met de Mr op ‘date night’ naar Amsterdam. Het nieuwe restaurant La Cage combineert de Franse bistro met weinig pretenties en scherpe prijzen, ik ben benieuwd. Vooral omdat ik vorig jaar op exact deze plek geweldige gin-tonics heb gedronken toen de zaak nog een andere naam en opzet had.

Ik hou van de rumoer in de Reguliersdwars en ben blij dat er op deze zwoele zomeravond een tafeltje voor ons vrij is op het kleine terras op de stoep. De mannen van La Cage zijn vriendelijk, serveren ons wat water met komkommer infuus (daar was een mooie naam voor, maar die ben ik alweer vergeten) en het is tijd om de kaart te bestuderen.

la-cage-amsterdam-review-5

Gerechten als steak tartare, oesters, eendenlever en escargots als entree. De prijzen liggen tussen de € 9,50 en € 15,50 en de soupe du chef wisselt dagelijks. Zo ook de prijs. Onze bijzonder vriendelijke ober vertelt ons bij het uitdelen van de kaart dat niet alle gerechten meer te bestellen zijn. Ze kopen scherp in en als het opeens storm loopt, hebben ze het risico dat niet alles meer voorradig is. Daardoor weten we wel dat er dagvers wordt ingekocht en dat ze niet houden van weggooien hier.

Van de hoofdgerechten word ik direct blij. Hele kreeft, steak frites, zalm, surf & turf, entrecote de Paris en een royale hamburger prijken op de kaart. Voor hele mooie prijzen trouwens! Een hele kreeft voor € 25,- is echt heel netjes en de hamburger bestel je al voor € 13,50. Dat maakt La Cage toegankelijk voor iedereen. Je kunt alleen een burger met een biertje bestellen of je dineert uitgebreider en kiest bijvoorbeeld voor een 3-gangenmenu voor € 32,50 waarbij je 3 gerechten van de kaart bestelt.

Ik leun achterover, bestel nog een glas wijn van de wijnkaart waar veel wijnen per glas te bestellen zijn en laat het schouwspel aan me voorbijtrekken. Het is heerlijk hier buiten op het terras.

la-cage-amsterdam-review-1

Als voorgerecht hebben we de steak tartare en eendenlever met peer, balsamicostroop en notenbrood besteld. De steak tartare is klassiek en goed bereid. Mijn eendenlever is goed gebakken en combineert (uiteraard) goed met de peer en zoete stroop. Er ligt alleen teveel rucola op mijn bord, dat is zonde. Het vers afgebakken brood en het notenbrood smaakt lekker, fijn begin van het diner.

la-cage-amsterdam-review-2

Ik heb gekozen voor de burger als hoofdgerecht en de Mr gaat aan de surf & turf. De burger is lekker, maar helemaal doorbakken van binnen. Ik vraag later nog de reden en waarom ze niet aan me gevraagd hebben hoe ik de garing wilde hebben. Blijkt dat veel mensen de burger terugsturen als deze voor hun gevoel ‘niet gaar’ is van binnen en daardoor bakken ze ‘m nu altijd door. Ik geloof dat ze na mijn opmerking voortaan weer gaan vragen hoe de gast ‘m gebakken wil hebben.

la-cage-amsterdam-review-6

Mijn Mr. geniet van zijn surf & turf met kreeft en bavette. Hij heeft vooraf gekozen voor de whisky-cocktail- en bearnaisesaus als begeleiding en dat is wat druk op zijn bord qua smaken. Maar dat is zijn eigen probleem, aangezien hij daar zelf voor heeft gekozen. De sauzen zijn trouwens wel zelfgemaakt en smaken los van elkaar erg goed.

la-cage-amsterdam-review-3

Als dessert nemen we de gemarineerde aardbeien en een goddelijke choco fondant met karamelsaus. Een heerlijk einde van een fijne avond.

la-cage-amsterdam-review-4

Ze hebben het bij La Cage goed voor elkaar. Een mooi interieur, goede bediening, fijne kaart en geen bla bla. Gewoon eten, drinken en dansen. Zo simpel kan het zijn, zeggen ze er zelf van. Dat drinken en dansen slaan we op deze donderdagavond even over. De zon gaat onder in mooi Amsterdam en wij wandelen gelukkig terug naar onze auto.

La Cage
Reguliersdwarsstraat 44
1017 BM Amsterdam
020 – 320 91 08
info@lacageamsterdam.nl

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer