Steak tartare van Ron Gastrobar Paris

Onlangs mocht ik in Amsterdam dineren bij Ron Gastrobar Paris. Al eerder vertelde ik jullie in mijn ontdekkingen in Amsterdam hoe goed me dat was bevallen. De service was fijn, de sfeer goed en de gerechtjes stuk voor stuk smaakvol. Ik had een fantastische avond en waande me echt in een Franse bistro!

Een van de gerechten die ik toen heb gegeten, kreeg ik maar niet uit m’n hoofd. Je raadt het al, dat was de steak tartare. Die heb ik al op vele plekken gegeten, maar nergens smaakte het zo lekker als bij Ron Gastrobar Paris. Zoals in Frankrijk heel normaal is, wordt deze aan tafel vers bereid met ingrediënten van uitstekende kwaliteit!

En dan nu het mooiste van het hele verhaal, ik heb het recept weten te ontfutselen dus ik heb de steak tartare laatst thuis gemaakt en ook daar smaakte hij weer verrukkelijk! Wees maar niet bang, want natuurlijk delen we het recept ook met jullie en ik kan alvast verklappen dat het helemaal niet zo ingewikkeld om te maken is.

Wat je nodig hebt voor 1 grote portie om te delen

  • 300 gram kogelbiefstuk
  • 3 tl peterselie, fijngehakt
  • 3 tl bieslook, fijngehakt
  • 3 tl sjalot, fijngehakt
  • 3 tl kappertjes, fijngehakt
  • 3 tl cornichons, fijngehakt
  • 3 tl olijfolie
  • 1,5 el tabasco
  • 1,5 el worcestersaus
  • 3 tl ketchup
  • 3 tl mosterd
  • peper
  • zout
  • 1 eigeel
  • optioneel: stukjes stokbrood of frietjes

tip: het is heel makkelijk om het gerecht aan te passen naar grotere of kleinere hoeveelheden want voor bijna alle ingrediënten geldt 1 tl op 100 gram vlees.

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Zorg dat al het garnituur gesneden is en klaar staat.

  2. Snijd het vlees met een scherp mes in kleine stukjes, je kunt af en toe ook een beetje hakken met je mes. We kiezen voor snijden ipv de hakmolen omdat je op deze manier meer structuur van het vlees houdt, dat vinden we lekkerder.

  3. Meng de garnituren en sauzen door het vlees, proef en breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel naar smaak nog extra ingrediënten toe.

  4. Gebruik een uitsteekring om het bord op te maken. Druk het vlees een beetje aan en laat bovenop in het midden een klein kuiltje. Hier plaats je het eigeel.

  5. Serveer het als voorgerecht of met wat stokbrood of frietjes als hoofdgerecht.

Zo ingewikkeld is het dus niet om zelf een fantastische steak tartare te maken. Maar als je geen zin hebt om het zelf te maken kun je natuurlijk altijd nog even bij Ron Gastrobar Paris langs gaan 😉

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Steak tartare van Ron Gastrobar Paris”

  1. Ik ben er inmiddels achter gekomen dat, als ik de adblock uitzet, de printvriendelijke versie wel volledig is. helaas niet bij dit recept

    1. Bedankt voor je bericht Lieve. We zijn op de hoogte van het probleem. Het is helaas een technisch probleem wat bij elke update steeds terugkomt. We werken er hard aan om het dit keer zo op te lossen dat het probleem niet meer terugkomt.

      Het is niet ideaal, maar voor nu zou je ctrl + p kunnen proberen. Dan kun je het ook uitprinten. Excuses voor het ongemak!

  2. Beetje een dummy-vraag misschien, maar ik vraag me bij recepten met eetlepels, theelepels e.d. altijd af of dat afgestreken of met een bergje moet zijn.

    1. Geen gekke vraag hoor! Doet iedereen anders. Wij gaan bij onze recepten uit van een afgestreken eetlepel of theelepel. Maar het luistert (meestal) niet heel nauw, proef vooral 🙂

  3. Hoi Francesca,
    Ik ben heel enthousiast over het recept van de steak tartare, maar de hoeveelheid tabasco….
    Ik had 5 ons vlees wat voor bijna alle ingrediënten betekende 5 theelepels…..
    Maar voor de Tabasco en de Worcestersaus kwam ik daarmee omgerekend uit op 2,5 eetlepel…
    We hebben van de steak tartare niets meer geproefd want de vlammen sloegen ons uit.
    Wat is jouw advies voor wat betreft de tabasco en worcestersaus als je het vlees vermeerdert?
    Dankjewel alvast. Groetjes Tineke