Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje

formulekip monaco poulet au vin van tinus 1

FormuleKip Monaco: Poulet au Vin van Tinus

Dit Formule 1-seizoen krijgen jullie voor iedere race een barbecue kiprecept van ‘de mannen’, geïnspireerd op de eetcultuur van het land waar wordt gereden, oftewel: FormuleKip. Vandaag geef ik het woord aan Tinus (op links)! “Yes! Één van de meest legendarische races van het jaar komt eraan en daar mag

Tapenade van zwarte olijven met walnoot

De klassieke, Zuid-Franse tapenade wordt gemaakt van (zwarte) olijven, kappertjes, ansjovis, wat olijfolie en een vleugje citroensap. Je maalt het fijn tot een dikke puree en je tapenade is al klaar. Heerlijk op een warm stokbroodje of crackertje, je blijft ervan eten. Ik vond het een uitdaging om een vegetarische

Bouillabaisse met rouille, citroenboter en toast

Wat ik helemaal niet wist, maar onlangs ontdekte, is dat de oorspronkelijke bouillabaisse uit de Provence helemaal geen vissoep is. Wel was het een gerecht van hele gekookte vissen. De bouillon die daar vanaf kwam was een bijproduct dat veelal als voorgerecht werd gegeten. Tegenwoordig staat bouillabaisse op de kaart

Brioche potjes met blauwe bessen

Dit ontbijt maakte ik voor het kerstontbijt en ik was verrast door het gemak en het fantastische resultaat. Want deze brioche potjes met blauwe bessen zijn zo gemaakt, worden heerlijk zacht en fluffy in de oven en zien er qua presentatie geweldig uit. Niet alleen geschikt voor kerstochtend, maar voor

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)