Noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes

Dit recept voor noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes heb ik thuis al zeker tig keer voor mijn mannen gekookt. Het is zo gemaakt, ze vinden het zalig en krijgen ongemerkt een flinke hoeveelheid groenten op hun bord. Een combinatie waar ik doordeweeks altijd zeer gelukkig van word ;-).

De biefreepjes kun je reeds gesneden kopen of je snijdt een biefstuk zelf in reepjes, kan beide. Ik laat ze even kort marineren in een mengsel waar ook maizena aan is toegevoegd, dit zorgt ervoor dat het vlees heel mals wordt. Succes verzekerd, kom we gaan koken.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 el sojasaus + extra
  • 1 el oestersaus
  • 2 tl geraspte gember
  • 2 tl geraspte knoflook
  • 1 el koud water
  • 1 el maizena
  • 300 gr biefreepjes
  • 300 gr wortel of winterpeen
  • 1 Chinese kool
  • 3 stengels lente-ui
  • 150 – 200 gr noedels naar keuze (rijst-, eier- of sobanoedels)
  • zonnebloemolie
  • optioneel: vissaus
  • zwarte peper
  • 4 el gebakken uitjes

Wat je gaat doen voor de noedels met groenten en biefreepjes

Bereiding: 25 minuten

  1. Roer de 2 el sojasaus, oestersaus, 1 tl gember, 1 tl knoflook, water en maizena door elkaar in een kom tot een egale saus. Voeg de biefreepjes toe, meng goed door elkaar en laat 15 minuten afgedekt marineren.
  2. Snijd ondertussen de wortel en Chinese kool in dunne reepjes. Hak het wit van de lente-ui grof en snijd het groen in ringetjes. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet klaar.
  3. Verhit een wok of grote hapjespan en bak de biefreepjes rondom bruin aan in een scheutje zonnebloemolie. Bak kort op hoge temperatuur en schep uit de pan.
  4. Zet het vuur iets lager en fruit de resterende gember en knoflook heel kort in de olie. Voeg wortel en wit van de lente-ui toe en wok 2 minuten. Nu gaat de Chinese kool erbij. Blijf wokken tot het net gaat slinken. Breng op smaak met sojasaus en optioneel vissaus als je dat in huis hebt. Schep de biefreepjes en noedels erdoor en verwarm kort. Als laatste gaat er nog een snuf zwarte peper door.
  5. Serveer de noedels met groenten en biefreepjes in diepe borden of kommetjes en garneer met het groen van lente-ui en wat gebakken uitjes.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca