Sterrenkidslunch bij Niven: wat een succes!

Een sterrenrestaurant vol met kinderen tijdens de lunch. Dat kan niet anders als een grote ellende worden? Je zou het kunnen denken, maar niets is minder waar. Want de allereerste Sterrenkidslunch die Smulpaapje en ik hebben georganiseerd bij Restaurant Niven in Rijswijk is een weergaloos succes geworden! Spannend vonden we …

Een sterrenrestaurant vol met kinderen tijdens de lunch. Dat kan niet anders als een grote ellende worden? Je zou het kunnen denken, maar niets is minder waar. Want de allereerste Sterrenkidslunch die Smulpaapje en ik hebben georganiseerd bij Restaurant Niven in Rijswijk is een weergaloos succes geworden!

Spannend vonden we het wel. Want 50 kinderen bij elkaar in een restaurant, hoe zou dat aflopen? Maar die spanning ebde ook net zo snel weer weg. Want het geweldige menu dat Niven had gemaakt, de ontspannen sfeer, enthousiaste ouders en kinderen waren de beste ingredienten voor een heerlijke middag. Ik wandelde halverwege de lunch door de zaak en werd zo gelukkig van alles wat er om me heen gebeurde. Er werd getekend, gelachen en gegeten. Geen kind rende rond en er werd ook niet gegild of gegooid. Het kan dus wel en wat ben ik blij dat we dat gisteren gezamenlijk hebben kunnen ervaren. Er is trouwens wel 1 glas gevallen, maar dat kwam door een volwassene.

michelinkids-lunch-niven-4

michelinkids-lunch-niven-18

Af en toe werd er ook rondgelopen. Om in de keuken te kijken of een handje te geven aan de chef tussen de gangen door. En aan het einde van de lunch werd er ook even gespeeld in de gang naast het restaurant.

michelinkids-lunch-niven-17 michelinkids-lunch-niven-15

Maar tijdens de lunch zat iedereen zo aan tafel.

michelinkids-lunch-niven-7 michelinkids-lunch-niven-16 michelinkids-lunch-niven-5

Kinderen in een sterrenrestaurant, wat eten die nou?

Niven had een driegangenmenu samengesteld dat voorafgegaan werd door amuses. Een amuse met rode biet op een wafeltje en een ijsje met paprikamousse om precies te zijn. Het zag er prachtig kleurrijk uit en de kinderen bij ons aan tafel doken gelijk op het rode biet hapje. De smaak was wel even wennen en de een werd er enthousiaster van dan de ander. Maar geproefd werd er wel. Ze dronken er een vers sapje bij, er was keuze uit onder andere bieten-, wortel- en appelsap.

michelinkids-lunch-niven-2 michelinkids-lunch-niven-1

Het voorgerecht was krab met gele groenten en eetbare bloemetjes. Zacht van smaak en toegankelijk, maar toch echt een sterrengerecht. Er werd goed van gegeten.

michelinkids-lunch-niven-8

De favoriet van de lunch was bij de meeste kinderen de kabeljauw met wortelen en asperges. Alle kinderen om me heen aten het gretig op.

michelinkids-lunch-niven-10

Oh wacht, misschien was de mini magnum met de (alcoholvrije) pina colada de favoriet van iedereen. Hoe kan ik dat nou vergeten! En de donkere chocolade met banaan en zoete aardappel (het bonustoetje) was ook aardig in trek.

michelinkids-lunch-niven-13

Er werd echt heel goed gegeten door de kids (en ouders) met af en toe een gerechtje of ingrediënt erbij waar ze iets minder enthousiast over waren. En dat mag gewoon, dat is nou proeven en nieuwe dingen leren kennen.

Struikelen over de camera’s

Struikelen deden we wel tijdens de lunch. Dat was niet over de kinderen, maar over de camera’s! Wij waren blijkbaar niet de enigen in het land die er zo enthousiast over waren. Onder andere het Jeugdjournaal en De Telegraaf waren er tijdens de hele lunch bij om de kinderen te filmen en interviewen. Daarnaast werden al deze prachtige foto’s gemaakt door Rinze Vegelien en was er ook nog een cameraman van Veodi aanwezig die een behind the scenes filmpje maakt voor mijn boek.

michelinkids-lunch-niven-11 michelinkids-lunch-niven-6

Het geweldige item op het Jeugdjournaal kunnen jullie al terugzien, want dat was gisteravond op TV! Bekijk hier de uitzending. De avond ervoor was ik, samen met Niven, te gast bij RTLZ om live te praten over ons initiatief. Dat interview kun je hier terugkijken.

Voldaan naar huis met een cadeautje

Rond 15.30 uur was de lunch afgelopen en ging iedereen voldaan naar huis. Zelfs met een cadeautje! In de goodie bag voor de kinderen zaten een aantal geweldige spulletjes voor thuis. Zoals een bakje honingtomaatjes, een kinderschort van Le Creuset, een pot confiture en een worstje uit de Make Life Tasty collectie van Niven, een pakje puur en ongezoet sap van Cawston Press, een verjaardagskalender van Olli + JeuJeu en een leuke attentie van Kookpunt. Ook gingen de kinderen de deur uit met een echte koksmuts die geregeld was door The Cooking Resolution.

michelinkids-lunch-niven-3

Waarom ben ik zo trots?

Gisteravond zat ik op de bank terug te denken aan de lunch en ik vroeg me af waarom ik zo trots ben op het succes van de eerste lunch. Het is niet omdat we ‘gelijk’ hebben gekregen. Of omdat we het restaurant binnen 24 uur vol hebben gekregen met reserveringen (nou ja, een beetje dan). Ik ben vooral trots omdat ik alle kinderen en ouders zichtbaar heb zien genieten. Eten is emotie en uit eten gaan is een feestje. Voor groot en klein. Dat kun je van jongs af aan bijbrengen. Kijk naar landen als Italië, Spanje, Portugal en Frankrijk. Daar is het de normaalste zaak van de wereld. Laten we uitgaan van het positieve, een beetje moeite doen om kinderen de basisregels te leren en ze daarna gewoon meenemen en laten genieten. Het kan echt!

We krijgen enorm veel vragen over een ‘tweede editie’ van de Sterrenkidslunch. Vooralsnog staat deze (dit jaar) niet in de planning. Wel gaan we voor volgend jaar kijken of we dit een groter, meer landelijk vervolg kunnen gaan geven. Daar komen we natuurlijk op terug als we meer weten!

michelinkids-lunch-niven-14

De eerste Sterrenkidslunch was een weergaloos succes. Ik wil bij deze nogmaals Niven Kunz, Umami Management en natuurlijk Smulpaapje enorm bedanken voor alles wat we samen voor elkaar hebben gekregen. En aan alle ouders en kinderen, geweldig dat jullie onze gast hebben willen zijn. Hopelijk hebben jullie net zo genoten als wij!

Foto credits: Rinze Vegelien

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)