Of je deze pan stoofvlees nou maakt tijdens de feestdagen of ‘gewoon’ in het weekend, genieten ga je er zeker van! Ik heb deze stoofvlees met cranberry’s en balsamico nu al een keer of drie gemaakt en iedere keer weer is het een feest als ik de eerste hap neem. Nou ben ik zelf groot fan van verse cranberry’s in dit seizoen en die combineren heel goed met het rundvlees, de verse kruiden en balsamicoazijn.
Neem lekker de tijd om het vlees mooi mals te krijgen, bij mij staan riblappen altijd wel een uur of 5 op het vuur te pruttelen. In tegenstelling tot de 3 uur die vaak geadviseerd wordt. En als het vlees naar jouw wens toch nog te taai is dan laat je het gewoon nog wat langer staan. Maak het stoofvlees vast de dag ervoor en zet de pan afgedekt in de koelkast een nachtje, daar wordt de smaak alleen maar beter van.
Hi Francesca, ik heb dit gerecht gemaakt met de overgebleven zelfgemaakte cranberrycompote van kerst erdoor. Erbij een stamppotje van aardappel, knolselderij en spruitjes en een tevens van kerst overgebleven stoofpeertje. Echt superlekker, gewoon een derde kerstdag! Goed recept.
Top!
Gisteren gemaakt en het rook toen al zo ontzettend lekker…..Vanavond gaan we het eten. Toen ik de bakingsoda erin gooide werd de hele pan blauw maar dat verdween gelukkig weer….ziet er nu prachtig uit. Foto volgt vanavond op instagram.
Lijkt me een heerlijk recept, ga ik zeker proberen. Maar waarom wordt hier bakingsoda aan toegevoegd?