Kiprolletjes met balsamico, krieltjes en groenten

Of je deze kiprolletjes nou doordeweeks of tijdens een etentje serveert, het is gelijk een feest aan tafel. Want deze opgemaakte schaal ziet er toch geweldig leuk uit? Voor de kiprolletjes gebruik ik kipfilet die eerst platgeslagen wordt met een vleeshamer of zware pan. Dit zorgt ervoor dat het vlees malser wordt. De vulling is gemaakt van spinazie en amandel en de rolletjes zelf worden gegaard in de balsamicoazijn. Waardoor de kip die heerlijke smaak opneemt en zalig mals blijft. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 500 gr krieltjes
  • 300 gr (gekleurde) wortels, in de lengte gehalveerd
  • 400 gr knolselderij, in grove blokjes
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • bakolijfolie
  • zout
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 200 gr spinazie
  • 2 el blanke amandelen
  • balsamicoazijn van goede kwaliteit (hier zit je altijd goed)
  • zwarte peper
  • 4 kipfilets
  • handje platte peterselie, grof gehakt
  • ook nodig: keukentouw/bindtouw (bijvoorbeeld deze)

Wat je gaat doen voor de kiprolletjes met balsamicoglazuur

Bereiding: 50 minuten (inclusief oven)

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Kook de krieltjes 5 minuten voor in kokend water en giet af. Meng met de wortel, knolselderij en teentjes knoflook op het bakblik. Voeg een scheut bakolijfolie en snuf zout toe en meng alles door elkaar. Zet in de oven en rooster circa 35 minuten tot de groenten beetgaar zijn (of 10 minuten langer als je je groenten meer gaar wilt hebben, prik er even met een vork in om het te testen). Schep halverwege om en rasp de laatste 5 minuten nog een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas erover.
  3. Fruit ondertussen de sjalot 2 minuten in een hapjespan met 1 eetlepel bakolijfolie. Voeg de spinazie toe en bak tot deze s geslonken. Schep over in een vergiet en druk al het overtollige vocht eruit.
  4. Hak de amandelen fijn in een hakmolen en meng dit samen met de spinazie en 1 eetlepel balsamicoazijn in een kom. Breng goed op smaak met peper en zout.
  5. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden zodat je 2 platte filets krijgt. Leg deze tussen 2 vellen bakpapier en sla plat met een vleeshamer of zware pan. Leg ze daarna op een plank en bestrooi met peper en zout.
  6. Schep ongeveer 1 eetlepel van de spinazievulling op het midden van de kipfilet, rol op en bind het kiprolletje vast met keukentouw.
  7. Verhit een koekenpan, schenk een scheut bakolijfolie erin en bak de 8 kiprolletjes rondom bruin aan. Zet het vuur lager en schenk een scheut balsamicoazijn in de pan, de bodem van de pan mag net helemaal gevuld zijn. Zet het deksel op de pan en gaar de kiprolletjes in circa 20 minuten. Draai ze geregeld om.
  8. Schep de krieltjes en groenten in een mooie schaal, leg daar de kiprolletjes op en bestrooi met peterselie.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca