Struikelen over de oesters tijdens de Oestour

Wie kan zich zijn eerste oester nog herinneren? Ik weet het in ieder geval nog als de dag van gisteren. Voornamelijk omdat ‘ie niet goed losgesneden was, dus het was niet per se een rooskleurige ervaring. Maar ik wilde zó graag dat ik het lekker zou vinden, dat ik braaf …

Wie kan zich zijn eerste oester nog herinneren? Ik weet het in ieder geval nog als de dag van gisteren. Voornamelijk omdat ‘ie niet goed losgesneden was, dus het was niet per se een rooskleurige ervaring. Maar ik wilde zó graag dat ik het lekker zou vinden, dat ik braaf ben blijven oefenen iedere keer als de gelegenheid zich voordeed.

Inmiddels vind ik ze heerlijk en zijn oesters voor mij gekoppeld aan speciale gebeurtenissen. Het ziet er -in meerdere opzichten- bijzonder uit, er is altijd wel champagne in de buurt van een oester en budgettechnisch eet ik ze niet heel vaak. Dus áls ze er zijn, is het feest!

Een hele gekke gewaarwording was het dus ook dat die speciale oester gewoon in het wild leeft. Sterker nog, de wilde Creuse heeft de Zeeuwse waterbanken volledig geclaimd. Je struikelt letterlijk over de oesters!

struikelen-over-de-oesters-tijdens-de-oestour-4

En die mag je dus ook plukken in het oesterseizoen (september t/m april). Dan mag je 10 kg per persoon per dag rapen en opeten. Als je wilt weten hoe dat nou precies moet en je een hele gezellige dag wilt hebben, dan boek je nog snel een Oestour met Sonja.

Naast dat Sonja echt een hele leuke en spontane gids is, kan zij je ook alles over haar lieveling de oester vertellen. Bovendien had ze een flesje Hermit gin meegenomen en als je een mooie oester vindt, maakt ze hem op de oesterbanken à la minute voor je open. Wat wil een mens nog meer.

struikelen-over-de-oesters-tijdens-de-oestour-5

We hadden ook nog eens heerlijk weer, waardoor ik me echt meer dan gelukkig voelde. Je had me gerust de hele dag op die oesterbanken kunnen laten. Maar bij de Oestour zit nog meer inbegrepen! Je loopt met je gevulde emmer terug naar Het Loze Vissertje waar je leert hoe je de oesters moet openen om ze vervolgens ook lekker op te kunnen eten.

Er staan al salades, broodjes en verschillende toppings voor ons klaar als we na een paar uur in de zon terugkomen. Ook de barbecue wordt lekker aangestoken. Omdat je voor zoveel verschillende bereidingen kan kiezen is het voor elk niveau oesterliefhebber leuk en lekker om mee te gaan. Ik lepel ze het liefst met een klassieke vinaigrette naar binnen (rodewijnazijn en sjalotjes) maar je kunt ze ook gratineren of er een oosters tintje aan geven.

struikelen-over-de-oesters-tijdens-de-oestour-6

Ik had verwacht dat ik na een oester of vier wel oké zou zijn, maar op 4 oesters na is die emmer gewoon leeg gegaan hoor!

Hoewel je dus vrij mag plukken, kan ik iedereen een Oestour aanraden. Als je niet weet waar je op moet letten kan je zomaar een nare ervaring te wachten staan en dan is je oesterpret voor eeuwig weg.

struikelen-over-de-oesters-tijdens-de-oestour-2

Voor € 60,- p.p. boek je in het seizoen een Oestour, drankjes en eten zijn hier bij inbegrepen. Op de website kun je zien welke data er nog boekbaar zijn, maar ik zou ook hun Facebookpagina in de gaten houden. Hier krijg je een seintje als er plekken zijn uitgevallen.

Sonja heeft ons gratis uitgenodigd voor de Oestour. Lees hier onze disclaimer. De tekst en foto’s zijn van Bo Blitz.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)