Tafelklets! – maakt samen eten nog leuker

Soms krijg ik dingen toegestuurd waarvan ik direct een glimlach op mijn gezicht krijg bij het uitpakken. Zo ook van Tafelklets!, het nieuwste boekje van Gezinnig. Met Tafelklets! maak je de dagelijkse maaltijd nog gezelliger. Door de vragen, illustraties en opzet ben je niet alleen met elkaar, maar ook met …

Soms krijg ik dingen toegestuurd waarvan ik direct een glimlach op mijn gezicht krijg bij het uitpakken. Zo ook van Tafelklets!, het nieuwste boekje van Gezinnig. Met Tafelklets! maak je de dagelijkse maaltijd nog gezelliger. Door de vragen, illustraties en opzet ben je niet alleen met elkaar, maar ook met het eten op tafel bezig.

Review_Tafelklets_Gezinnig_2

Tafelklets! arriveerde een paar dagen voor ons vertrek naar Frankrijk, dus ik besloot om het boekje in te pakken. We gingen op vakantie met familie en ik had zo’n vermoeden dat de nichtjes en het neefje (leeftijd tussen de 5 en 11) dit weleens erg leuk zouden vinden.

Kletsboek voor kleine en grote eters

Ontspannen kletsen aan tafel, hoe vaak doen jullie dat nog? Het leven doordeweeks is vaak gehaast, er liggen mobieltjes op tafel die afleiden en er zijn nog zoveel andere dingen die moeten gebeuren. Terwijl juist die aandacht voor elkaar en het eten op tafel zo belangrijk is. Tafelklets! kan daarbij helpen. Door vragen en opdrachten die zorgen voor vrolijkheid en verrassende gesprekken.

Review_Tafelklets_Gezinnig_3

Op elke pagina is invulruimte voor zes eters aan tafel. Bovenaan de pagina is ruimte om je mening te geven: Hoeveel sterren geef jij de smaak van het eten? Hoeveel pluimen geef jij de kok? Hoe lief was jij vandaag? En een aantal woorden om de dag door te nemen: Was jij vandaag beleefd, nieuwsgierig, lui, blij?

Review_Tafelklets_Gezinnig_4

Onderaan iedere pagina vind je steeds een nieuwe opdracht. Een cursus tafelmanieren, interview je tafelgenoten, of eet één minuut met één hand achter je rug. En natuurlijk volop kletsvragen. Wat ruikt niet lekker, maar smaakt wel lekker? Waar heb je vandaag heel hard over nagedacht? Hebben jullie vandaag samen meer of minder dan 8 stuks fruit op? Wat had jij vandaag over willen slaan? Achterin het boek staan zes groenterapporten: geef groentes vier keer een cijfer, en kijk of je smaak verandert.

Wat vonden we ervan?

Nichtje Isha was de eerste die aan de slag ging. Ik moest het de eerste keer even goed uitleggen, maar daarna had ze het meteen door. Ze ging gelijk langs 6 familieleden en vroeg aan iedereen antwoorden op de vragen en hoe ze zich die dag voelden. Aangezien we allemaal op vakantie waren, kun je je voorstellen dat ‘blij’ en ‘lui’ vaak werden aangekruist 😉

Ik vroeg haar ook op te schrijven hoe ze het eten die dag vond, of ze nieuwe dingen had gegeten en of ze dat lekker vond. Ze werd steeds enthousiaster en zat vol in het boekje. De volgende dag kon ze niet wachten om met Tafelklets! aan tafel te gaan zitten en ze keek met grote blije ogen toen ik vertelde dat ze het na de vakantie mee naar huis mocht nemen. Ook nichtje Shania ging ermee aan de slag en die vond het net zo leuk.

Review_Tafelklets_Gezinnig_5

Wat me opviel was dat de ‘volwassenen’ er nog het meeste aan moesten wennen. We vragen blijkbaar niet zo vaak meer aan elkaar hoe we ons voelen tijdens de maaltijd en als een kind dan vraagt of je je die dag blij, verdrietig of gek voelt dan kijk je even raar op. Maar dat is juist goed! Laten we weer eens wat vaker aan elkaar vragen hoe we ons voelen.

Wij vinden Tafelklets! helemaal te gek en ik raad het ieder gezin aan voor op de eettafel. Zet de TV uit, leg mobieltjes weg en ga lekker kletsen!

Tafelklets! is een uitgave van Gezinnig, kost € 14,95 en bestel je hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer